Dizajnerka Milena Đurđić prvi put izlaže u Podgorici

Ove kreacije su namijenjene ženama koje su nježne, ljupke, koje slave život, pune su energije, i služe se hrabrošću koju je imala Skarlet O\'Hara
98 pregleda 0 komentar(a)
milena đurđić, Foto: Arhiva Vijesti
milena đurđić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.06.2011. 17:38h

Prva modna revija mlade crnogorske dizajnerke Milene Đurđić, nazvana “Skarlet”, biće održana u srijedu u hotelu “Crna Gora” u 21 čas.

“Kolekcija je inspirisana legendarnim likom iz antologijskog filmskog ostvarenja 'Prohujalo sa vihorom', te će tako ona biti podijeljena u tri dijela. Baviću se njenim odrastanjem, sazrijevanjem i kasnijim životom. U prvom dijelu revije će biti čistije, svedenije forme, koje prate bezbrižno djetinjstvo, u drugom ću se poigravati sa bojom , ali i neizbježnom crnom jer ću tako prenijeti njenu tugu za onim što nije imala. Treći dio je period kada se ona udaje, proživljava te godine i u dijelu kolekcije inspirisane njim su svedeniji krojevi, a koristim organdin, muslin, svilu”, kaže za “Vijesti” Đurđić.

Ona dodaje da će na ovaj način, putem moderne umjetnosti, izraziti lični doživljaj ovog filma i teme kojom se bavi. Rad na kolekciji opisuje kao kompleksan.

“Ove kreacije su namijenjene ženama koje su nježne, ljupke, koje slave život, pune su energije, i služe se hrabrošću koju je imala Skarlet O'Hara kada je koristila svoju čuvenu rečenicu: 'O tome ću misliti sjutra'”, priča Đurđić, kojoj će ovo biti prva samostalna revija.

Kolekcija nazvana „Skarlet” podijeljena je u segmente koji simbolizuju tri faze života čuvenog filmskog lika

Ona ističe da će kreacije pratiti i obuća dizajnerke Lidije Jovanović, inače njene mentorke, a da će podgorička publika imati priliku da vidi 23 modela.

Na pitanje da li je lako danas biti modni dizajner u Crnoj Gori, Đurđićeva kaže:

“Nije lako, posebno ako ste školovani, ali treba da se trudite, radite i sigurno ćete uspjeti”.

Kolekcija nazvana „Skarlet” podijeljena je u segmente koji simbolizuju tri faze života čuvenog filmskog lika.

Bonus video: