Voli crnogorski mentalitet, hranu i gusle

Mis turizma za 2019. godinu, Natalija Labović za “Magazin” otkriva kako je dospjela na takmičenje u ljepoti u Crnoj Gori, a pričala je i o svom talentu za učenje stranih jezika - do sada je naučila osam
19149 pregleda 16 komentar(a)
Natalija Labović, Foto: Anes Lekić
Natalija Labović, Foto: Anes Lekić
Ažurirano: 23.06.2019. 16:44h

Među četrnaest finalistkinja za izbor za mis Crne Gore, koji se održao prošle sedmice u Podgorici, najviše pažnje pored pobjednice i zvanično najljepše Crnogorke u 2019. godini, Mirjane Muratović, privukla je Natalija Labović koja je na kraju ponijela titulu mis turizma.

S obzirom na to da su sve finalistkinje ovogodišnjeg izbora kada je u pitanju fizički izgled, bile lijepe na svoj način, Labović se izdvojila po tome poznavanju jezika.

Naime, ova 26-godišnjakinja koja je porijeklom iz Berana, a rođena je i živi u Njemačkoj, po struci je prevodilac, a govori čak osam jezika.

Pored maternjeg, crnogorskog, može se pohvaliti znanjem njemačkog, engleskog, španskog, turskog, portugalskog, ruskog i italijanskog, a kako kaže tu neće stati, jer već uči novi jezik - arapski.

U razgovoru za “Magazin”, Labović, koja za sebe kaže da je odgovorna, iskrena, vrijedna i humana, otkrila je više o sebi i životu u Njemačkoj, ljubav prema Crnoj Gori koju je razvila zahvaljujući svojoj baki, ali i o daljim planovima i ambicijama.

“Rodila sam se u Njemačkoj gdje i živim. Tamo sam išla i u školu i diplomirala nakon čega sam postala prevodilac. Odrasla sam kod babe, koja je tada još živjela u Njemačkoj sa mnom”, otkriva ona i dodaje da joj je djetinjstvo bilo savršeno.

“Jedinica sam, pa je sva pažnja uvijek bilo posvjećena meni, a tako je ostalo do danas. Tokom svog odrastanja imala sam priliku da posjetim brojne države i putujem”, nastavlja Labović.

Među zemljama koje je redovno posjećivala je i Crna Gora, u kojoj nije rođena, ali je doživljava kao svoju domovinu.

“Dolazila sam svake godine u Crnu Goru. Tokom svog boravka bih uvijek odlazila u Podgoricu na par dana, zatim na selo Kralje kod Andrijevice, a ostale slobodne dane odmora bih provodila na primorju. Uvijek bih se lijepo provela tokom odmora i bilo mi je odlično. Sve vezano za Crnu Goru mi je u najljepšem sjećanju”, tvrdi mis Turizma Crne Gore za 2019. godinu.

Labović objašnjava i kako je počelo njeno interesovanje za strane jezike, te kako je došlo do toga da pored crnogorskog i njemačkog, govori i engleski, španski, turski, portugalski, ruski i italijanski.

“Prvo sam naučila naš jezik, pa onda njemački. Ja jedina iz naše porodice govorim najbolje crnogorski jezik zahvaljujući mojoj baki, koja me naučila da pričam tečno”, pohvalila se ona, dodajući da je za Crnu Goru ne veže samo jezik i odmori koje je u njoj provodila.

“Volim i naš mentalitet, hranu, čak i gusle volim da slušam”, ističe ona, a zatim nastavlja priču o stranim jezicima.

“Vrlo brzo sam naučila i španski jezik, uz pomoć jedne bakine prijateljice koja me je podučavala. Uvijek bih brzo zapamtila sve i odmah se znalo da mi je to talenat”, priča finalistkinja izbora za mis Crne Gore.

Ona otkriva i koji jezici su joj bili teži za učenje, a kao najlakše izdvaja njemački s obzirom na to da je odrastala u Njemačkoj, ali i crnogorski.

“Najljepši mi je španski jezik, ali i naš. Španski, francuski i engleski sam učila u školi, a za sve ostale sam kupila knjige i sama naučila. Mislim da će mi jedan od najtežih biti arapski koji trenutno učim, jer se odvaja od svih drugih kao što je to bio slučaj i sa turskim, koji mi je do sada bio najteži za savladavanje”, priznaje ona.

Zahvaljujući svom talentu i interesovanju za jezike, postala je prevodilac, što joj je donijelo brojna iskustva.

“Trenutno povremenom radim kao prevodilac, privatno. Zahvaljujući poslu sam usavršila pisanje i čitanje na svim jezicima koje govorim. To mi je dosta olakšalo i komuniciranje sa različitim ljudima na njihovim jezicima”, ističe Labović, koja otkriva i kako je došlo do njene prijave za izbor za najljepšu Crnogorku u 2019. godini.

“Baka mi je javila, jer je vidjela na televiziji reklamu za kasting. Nakon toga sam spontano odlučila da se prijavim”, prisjeća se ona i priznaje da je očekivala neku od lenti “bez obzira na to što su sve djevojke bile lijepe”.

“Svaka finalistkinja je bila veoma lijepa i svaka je bila posebna na svoj način, tako da ne bih mogla da izdvojim jednu”, odgovara ona na pitanje ko je po njenom mišljenju bio favorit izbora.

Nakon takmičenja koje se održalo prošle sedmice kući je otišla sa titulom mis turizma, a ističe da je i više nego zadovoljna osvojenom lentom.

“Sasvim sam zadovoljna titulom mis turizma, pogotovo jer sam rođena u Njemačkoj, a uspjela sam da osvojim titulu u Crnoj Gori što mi je uvijek bila želja. Uvjerena sam da sam titulu zaslužila”, odgovara ona.

Ova titula donijela joj je priliku da učestvuje i na drugim takmičenjima, gdje će ovoga puta predstavljati ne samo sebe, već i Crnu Goru.

“Već sam počela da se spremam za takmičenje koje će se održati u septembru u Kini. Tamo ću predstavljati Crnu Goru i trudiću se maksimalno da našu državu predstavim na najbolji način”, poručuje Labović.

Kada su u pitanju takmičenja za izbor mis turizma, djevojke se, osim u ljepoti, nadmeću i što boljim znanjem, ali i promocijom zemlje iz koje dolaze, a crnogorska predstavnica otkriva šta se još od nje očekuje.

“Moje su obaveze da budem aktivna na društvenim mrežama i da gdje god se nalazim ističem ljepote Crne Gore... Naše more, šume, jezera i rijeke”, nabraja ona.

“Trenutno se mentalno spremam za naredno takmičenje u Kini. Očekuju me fotografisanja i intervjui, ali ne smijem naravno da zapostavim ni svoj posao”, istakla je Labović.

Bonus video: