Za gušće trepavice: Tri trika za nanošenje maskare

Ni najbolja maskara na svijetu neće postići efekt koji želite, ako je nepravilno nanosite

28568 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Skoro svaka žena mašta o gustim trepavicama. Danas je moguće pronaći rješenje u nadogradnji trepavica, ali ako nijeste veliki obožavatelj tog trajnijeg rješenja, vrijeme je da se poigrate maskarom.

Nije maskara svemoguća, niti treba vjerovati u sva obećanja koja vidite u reklama. I nije svaka maskara za svake trepavice.

Prije nego što krenete da kukate što nemate guste trepavice, treb da pronađete idealnu maskaru za sebe. Nakon što ste obavili kupovinu, vrijeme je za učenje nekioliko trikova uz pomoć kojih ćete izvući maksimum iz vaše maskare, piše Novi list.

Miks maskara

Ponekad nije dovoljna samo jedna maskara nego kombinacija njih više. Postoje takozvane bazne maskare koje djeluju poput gela i pripremaju trepavice. Uz pomoć takve maskare dobija se bolja definicija. Takođe postoje maskare koje imaju preciznije četkice u obliku kuglice, što je prikladno za finalni izgled. Zato slobodno kombinujte različite proizvode da biste postigli željeni izgled.

Pravilni pokreti

Prilikom nanošenja maskare postoji jedan trik uz pomoć kojeg automatski trepavice podižete uvis. Tako trepavice djeluju duže i gušće. Četkicu stavite što bliže korijenu trepavica i blago je pomjerajte lijevo-desno sve dok ne dođete do vrhova. Tako nanosite ravnomjerno maskaru i ujedno odvajate pojedine dlačice.

Nanesite maskaru na obje strane

Većina žena nanosi maskaru samo s unutrašnje strane. Kako biste postigli efekat što gušćih trepavica, proizvod nanesite i sa spoljašnje strane. Najprije nanesite maskaru sa spoljašnje strane. Koristite maramicu da se ne bi umazali. Nakon toga nanesite maskaru na klasičan način.

Bonus video: