Povratak tankih obrva? Neke žene bi se obradovale, neke baš i ne

Tanke obrve dobro stoje ženama čije su oči bliže, ali uz tanje obrve možete izgledati starije nego što jeste

5936 pregleda 0 komentar(a)
Bella Hadid, Foto: Instagram/bellahadid
Bella Hadid, Foto: Instagram/bellahadid

Žene koje su se radovale tokom posljednjih godina zato što su u modi bile deblje obrve izgleda da čeka razočaranje. Sudeći po tome kako izgledaju djevojke koje diktiraju trendove - vrijeme tankih obrva će se vratiti.

Obrve u obliku tanke crte nosile su se tokom devedesetih i dvijehiljaditih , od slavnih tu su bile Angelina Jolie, Drew Barrymore, Kate Moss, Naomi Campbell, Gwen Stefani...

Angelina Jolie, 2000.
Angelina Jolie, 2000.foto: Instagram/bellahadid

A većina žena slijedila je njihov primjer. Zatim se pojavila Cara Delevingne s punim, debelim obrvama koje su konačno postale 'cool' i krenula je faza puštanja.

Što veće i gušće obrve, bilo je modno pravilo godinama, djevojke koje ih nijesu imale - docrtavale su ih i bojile.

Ali, svi smo svjesni toga da se moda stalno vraća. Među prvima koje sad nose tanke obrve su Bella Hadid, koja nikad nije imala baš guste obrve, ali čini se da su sve tanje.

Trend je prihvatila i Hailey Bieber, koja takođe ima vidljivo tanje obrve na svakom novom postu na Instagramu.

Srećom, ne radi baš o onoj crtici koja je nekad bila trendi, nego su to nešto tanje obrve od ovih koje su se nosile posljednjih godina. Često su stilizovane u visokom luku ili su čak skraćene sa strane.

Tanke obrve inače će dobro stajati onima čije su oči bliže jer će ih vizuelno razdvojiti. Međutim, dobro razmislite prije nego što se odlučite na stanjivanje. "Uz tanje obrve izgledaćete starije nego što jeste. Takođe, naučno je dokazano da su ljudi s debljim obrvama privlačniji", rekla je kozmetičarka Lauretta Power, prenosi Gloria Glam.

Bonus video: