Veliki vodič: Ovakva odjeća biće u trendu tokom 2022.

Pogledajte 15 trendova za koje upućeni, na osnovu onoga što se moglo vidjeti na raznim nedjeljama mode, tvrde da će obilježiti narednu godinu. Naravno, modna scena nikad ne miruje, niko sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li se neki od ovih ili neki sasvim novi trend izdvojiti i postati hit tokom narednih mjeseci

11049 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sa novom godinom dolazi i još jedna runda novih stilova za isprobavanje. Od elegantnih i retro inspirisanih elemenata do trendova koji se prenose iz ove godine, moda za narednu godinu izgleda prilično zanimljivo. Pred vama je 15 modnih trendova odabranih sa raznih nedjelja mode tokom kojih su predstavljene kolekcije za 2022. godinu.

1. Ukrasi

odjeća
foto: Pinterest

Dodajte novu notu odjeći koristeći obilje ukrasa. Naročito su poželjni oni koji sijaju. Uparite mini haljinu sa detaljima sa čarapama i grubim čizmama za pank atmosferu iz 70-ih ili je održite ležernom uz preveliki plavi kaput. Dodajte ukrase na jaknu, svoje omiljene farmerke ili bluzu i pomešajte ih sa različitim slojevima.

2. Izrezi

odjeća
foto: Pinterest

Izrezi su glavni trend ove sezone. Mogli su se vidjeti svuda - od modnih pista do crvenih tepiha i lako je shvatiti zašto. Ovo je lak način da budete seksi i zanimljivo odjeveni. Svejedno je hoćete li se odlučiti da izrez bude na topu, haljini ili pantalonama.

3. Jakne sa resama

odjeća
foto: Pinterest

Rese se svakih nekoliko godina vraćaju u modu i tada su u centru pažnje. Možete ih pronaći na komadima od teksasa, ali i na blejzerima, vunenim kaputima i pelerinama. Kombinujte različite slojeve sa komadima kao što su duga suknja, čizme ili široke pantalone – popularne će biti različite nijanse smeđe boje.

4. Spoj 'nespojivog'

odjeća
foto: Pinterest

Ko god da je rekao da se određene šare ne mogu nositi zajedno, bio je u krivu. Tokom 2021. miješanje različitih uzoraka biće jedan od glavnih trendova. Zmijska koža, geometrijske šare, kovitlaci poznati iz sedamdesetih - sve je u igri.

5. Neobične haljine

odjeća
foto: Pinterest

Ova laskava i svestrana opcija odjeće je odličan izbor za svaku priliku i lako se kombinuje. Asimetrična ramena, rese, puno nabora - haljine neobičnih krojeva ili one urađene od zanimljivih materijala, biće komadi odjeće koji se traže.

6. Dugi kožni mantili

odjeća
foto: Pinterest

Dugačak kožni kaput, kao iz Matriksa, bio je u trendu i ove godine, ali će biti i iduće. Ažurirane verzije ovih kaputa podrazumijevaju dvobojne dizajne u neutralnim tonovima, kao i one u tamno smeđoj, klasičnoj crnoj boji ili verzije sa životinjskim uzorkom.

7. Uski kombinezoni

odjeća
foto: Pinterest

Ova odeća sigurno neće odgovarati svakome, ali nesumnjivo postoje oni kojima je interesantna. Bez obzira da li ćete dodati preveliki kaput– a la Kim Kardašijan – ili pokazujete svaki centimetar svoje siluete, možete da ga iskoristite u bilo koje godišnje doba. Za maksimalne rezultate, uvjerite se da se ostatak vaše odjeće uklapa sa ovakvom odjećom i da dijeli paletu boja ili sličnu temu.

8. Ogromna odijela u prirodnim tonovima

odjeća
foto: Pinterest

Na modnim pistama bila su nezaobilazna predimenzionirana odijela, koja ove sezone karakterišu prirodne boje. Korisni kompleti mogu izgledati nevjerovatno bilo gdje, što ih čini odličnim izborom za kancelariju, sastanak za ručak ili put na pijacu. Ponekad su jednostavna rješenja najbolja – nosite ih sa običnom majicom i patikama, a tokom hladnijih mjeseci i za formalnije prilike tu je kombinacija sa rolkom i štiklama.

9. Kaputi i pantalone

odjeća
foto: Pinterest

Neutralne boje su u modi i naredne sezone, a jedan od trendova koji se izdvaja je 'kameno' odijelo. Svijetle pantalone, odgovarajući kaput i bijela košulja i gotova je vaša jednostana i čista kombinacija koja daje čistu siluetu.

10. Grudnjak kao krop top

odjeća
foto: Pinterest

Ovo je još jedan od trendova koji će se iz ove preseliti i u narednu sezonu. Grudnjak kao majica izbor je za one hrabrije, a dobro izgleda uz uparen sa pantalonama visokog struka i suknjama.

11. Beretke

odjeća
foto: Pinterest

Ovaj trend prožet francuskim šikom zavladao je ulicama tokom različitih nedjelja mode. Postoji mnogo načina na koje možete da ih nosite - stavite je na glavu pod blagim nagibom na jednu stranu za kultni izgled, ili možete da je stavite kao i svaku drugu kapu ili šešir.

12. Perle

odjeća
foto: Pinterest

Da li ste ikada poželjeli da se osjećate kao neko iz kraljevske porodice? Onda bi ovaj trend mogao biti za vas. Ove sezone, biserni ukrasi su u modi, uključujući trake za torbe, prsluke, jakne i haljine. Izgledaju odlično u kombinaciji sa tamnim nijansama, ali nemojte se plašiti da ih nosite uz pastelne, neutralne ili neon boje. Kao što je Džeki Kenedi jednom rekla, biseri su uvijek prikladni.

13. Kožne rukavice u boji

odjeća
foto: Pinterest

Dodajte malo topline i živahnosti svom uobičajenom crnom ansamblu pomoću kompleta kožnih rukavica u popularnoj boji. Iako ovaj trend nikada nije zaista izašao iz mode, obično biste očekivali neutralne boje. Danas ih dizajneri kao što je Prada vraćaju u jakim nijansama poput plave, zelene i narandžaste.

14. Zelene naočari za sunce

odjeća
foto: Pinterest

Ovaj trend naočara za sunce nije za one sa slabim srcem, ali mogu izgledati kul kada su pravilno oblikovane. Upotrijebite ih kao dodatak uz običnu majicu, a ako želite da date sve od sebe, uparite zelene naočari za sunce sa crnom odjećom.

15. Čizme preko koljena

odjeća
foto: Pinterest

Spojite čizme koje prekrivaju noge do iznad koljena sa mini suknjom, blejzer haljinom ili koketnim šortsom i haljinama - ovo će stvoriti iluziju izduženih nogu i izgledaće sjajno u pokretu. Ako birate smjelu obuću, neka ostatak odjeće bude minimalistički.

Naravno, modna scena nikad ne miruje, niko sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li se neki od ovih ili neki sasvim novi trend izdvojiti i postati hit tokom narednih mjeseci.

Bonus video: