Podmladite se: Ovakva odjeća briše godine

Uz nekoliko odjevnih komada izgledaćete mlađe i osvježiti svaku kombinaciju

20269 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Starenje je neizbježan proces i ne možemo ga kontrolisati, međutim, postoji niz rješenja kako izgledati mladoliko uz pomoć adekvatne njege, ali i odjeće. Iako je lako pogriješiti i izgledati u neskladu sa svojim godinama, postoje neki suptilni trikovi koje možete uvesti u svoju svakodnevicu zbog kojih ćete djelovati mlađe uz odjeću koju već imate u svom ormaru.

Ne izbjegavajte uzorke

Zbog jednostavne prugaste majice možete izgledate veselije i energičnije. Prednost dajte horizontalnim prugama. Majica, bluza ili košulja s tačkicama imaće isti pozitivan utcaj na vaš izgled, piše Elle.

odjeća
foto: Instagram

Ne bojte se boja

Jedan od najefektnijih načina da postignete sjaj i svježinu koju nosi mladolik izgled je da se služite bojama. Svijetloplava, boja ciklame ili crvena mogu odlično da 'razbiju' svaku monotonu kombinaciju. Ukoliko nijeste dovoljno hrabri da obučete neki odjevni komad u boji, onda ih pronađite u dodacima.

odjeća
foto: Instagram

Učinite lice svjetljim

Što vam je lice svjetlije, izgledate mlađe i pozitivnije. Efektan način da 'otvorite' lice je da nosite nešto s bijelom kragnom (polo majica, košulja, bluza, tunika).

odjeća
foto: Instagram

Ne bježite od đžinsa

Džins je vrlo zahvalan materijal koji vam može pomoći da naglasite svoju figuru, ali i da prikrijete određene nedostatke. Naravno, birajte modele koji su primjereni vašim godinama, a ne one koje nose tinejdžerke.

odjeća
foto: Instagram

Nosite nakit

Zlatne ogrlice, lanac za sunčane naočari, narukvice, prstenje... Ovi dodaci su bezvremenski, bez obzira na to kako odlučite da ih nosite, samo nemojte pretjerivati.

odjeća
foto: Instagram

Bonus video: