Nova kolekcija Milene Vujačić: Vjetar promjene i sunce proljeća probudili energiju

Kolekcija „Wild Wind” se sastoji od 15 kompletnih lukova, a naziv je inspirisala prva haljina koja je nastala - lepršava, a divlja i moćna
395 pregleda 2 komentar(a)
Milena Vujačić, Foto: Privatna arhiva
Milena Vujačić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.04.2017. 14:45h

U okviru proljećnog Mercedes Benz Fashion Weeka, koji će se održati od 18. do 21. aprila na nekoliko lokacija u Podgorici, predstaviće se i crnogorska kreatorka Milena Vujačić.

Kako je otkrila u razgovoru za “Vijesti”, njena kolekcija nosi naziv “Wild Wind”, a namijenjena je sezoni proljeće - ljeto 2017. godine.

“Modni atelje Milena Vujačić je za predstojeću sezonu pripremio kolekciju Wild Wind koja se sastojio od 15 kompletnih lukova, odnosno kombinacije ready-to-wear (kreacije za svakodnevne prilike) i Haute Couture (visoka moda) modela”, ispričala je Vujačić, kojoj je ovo treća kolekcija.

Kreatorka je otkrila i šta ju je inspirisalo tokom rada na modelima, ali i kako je došla naziva kojim je objedinila kreacije.

“Ideja za naziv kolekcije nastala je kada je napravljena prva haljina - jednostavna i lepršava, a u istom trenutku divlja i moćna. Kao i uvijek, kolekcija je inspirisana ljepotom žene”, poručuje ona.

“Vjetrom promjene i prvog sunca proljeća, probuđena je i jedna nova, sofisticirana, a jaka ženska energija”, pojašnjava Vujačić, koja se potom osvrće na boje koje preovladavaju u kolekciji, ističući da su dominantne bijela, pastelno, azurno i tamno-plava, ali pastelno roza, narandžasta i zlatna (med).

“Pojavno u nježnim pastelnim tonovima, u krojevima od prirodnih materijala, ukrašenih ručnim vezom, ova kolekcija donosi prirodnost i svježinu sa jedne i izražajnu individualnost i hrabrost, sa druge strane”, zaključuje ona i dodaje da je pri izradi koristila materijale kao što su viskoza, muslin, svileni saten i svila, koji su obogaćeni i kristalima.

“Wild Wind kolekcija prezentuje ljepotu jednostavnosti i suptilne izražajnosti, sa preobražajnom snagom olujnog prkosa i smjelosti”, poručila je kreatorka, koja će se podgoričkoj modnoj publici predstaviti prvog dana, 18. aprila na Imanju Knjaz, kao i Aleksandra Arnold ispred brenda torbi “Akatelier”, brend Valone Fashion Group, Maja Velimirov Tošković i Lazar Ilić.

Bonus video: