Petrušić: Moj zadatak je da predstavljam Crnu Goru kao ekološku državu - Vijesti.me
CRNOGORSKA MISICA PRED PUT ZA EGIPAT

Petrušić: Moj zadatak je da predstavljam Crnu Goru kao ekološku državu

“Za Egipat putujem 24. novembra i ostaću do 9. decembra. Finale izbora za Miss Eco Teen International održaće se 6. decembra sa početkom u 20 sati. Pripreme za ovo takmičenje počele su po završetku izbora za mis Crne Gore. Intezivnije se radilo posljednjih mjesec dana, kroz razne ekološke, kreativne, društvene aktivnosti...”

Ana Petrušić
Ana Petrušić (Foto: Darko Vlahović)

Na ljetos održanom zvaničnom izboru za najljepšu Crnogorku, Ana Petrušić nagrađena je stipendijom UDG-a, a žiri joj je dodijelio čak dvije lente, pa je proglašena za mis šarma i predstavnicu Crne Gore na Miss Eco Teen International takmičenje u Egiptu.

S obzirom na to da se taj izbor bliži, Petrušić je “Vijesti” otkrila svoja očekivanja, ali i kako su tekle pripreme.

“Za Egipat putujem 24. novembra i ostaću do 9. decembra. Finale izbora za Miss Eco Teen International održaće se 6. decembra sa početkom u 20 sati. Pripreme za ovo takmičenje počele su po završetku izbora za mis Crne Gore. Intezivnije se radilo posljednjih mjesec dana, kroz razne ekološke, kreativne, društvene aktivnosti...”, objašnjava ona.

“Moj zadatak je zapravo da predstavljam našu drzavu, Crnu Goru, kao ekološku državu. Potrudiću se u svakom smislu istaknem našu kulturu, tradiciju, narod, turizam sve ljepote Crne Gore i prezentujem našu državu na najbolji mogući način”, obećava ona.

“Na izboru, moje obaveze će takođe biti da kroz razne aktivnosti motivišem ljude i razvijam svijest mladih da čuvaju Zemlju, da se zalažu za zaštitu životne sredine. Posebno bih istakla da je Crna Gora prva ekološka država u svijetu i samim tim bi trebalo biti uzor svim drugim državama u tom pogledu”, ističe Petrušić.

U sklopu izbora, biraju se i mis talenta, nacionalne nošnje, top model, ali i djevojka koja ima najljepšu ekološku haljinu.
“Eco haljina se pravi od recikliranih materijala kao što su, papir, kese, razne ambalaže, plastika, guma... Za Eco haljinu će se dodijeliti posebna titula, odnosno biraće se najkreativnija. Što se tiče moje haljine, nju je dizajnirao srpski kreator Mirko Pučijašević i njegova modna kuća Diamond Victory. Moju haljinu za finalno veče je dizajnirala Kristina Banjević, sa svojim nevjerovatnim stilom i smislom za dizajn”, otkriva ona.

Petrušić je možda i u blagoj prednosti u odnosu na ostale takmičarke, s obzirom na to da je u žiriju koji je odabrao za predstavnicu Crne Gore, bila i Amal Rizk, osnivačica Miss Eco Teen International takmičenja.

“Iskreno mislim da je takođe to jedna od prednosti, ona je boravila par dana sa nama u hotelu, i sigurno je od velikog značaja što je na osnovu svojih utisaka mogla da me izabere. Naravno samopouzdanje svakako moram imati, ipak idem da predstavljam našu državu, i daću sve od sebe da to što bolje uradim”, kaže ona i na kraju otkriva koliko je ambiciozna.

“Očekivanja su velika, oduševljena sam organizacijom, razgovarala sam sa djevojkom koja je prošle godine predstavljala našu državu, i iskreno se nadam najboljem. Svakako to je veliko iskustvo, i nadam se da će se moja očekivanja ispuniti”, rekla je Petrušić.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Moda