Revija Chanel Metiers d'Art u Parizu: Od lepršavog do klasičnog - Vijesti.me
RAD MAJSTORA

Revija Chanel Metiers d'Art u Parizu: Od lepršavog do klasičnog

Modni kritičari su primijetili da je ovogodišnja kolekcija bila siguran povratak osnovama brenda

Chanel Metiers d'Art
Chanel Metiers d'Art (Foto: Instagram)

Pariz je u srijedu bio domaćin revije Chanel Metiers d'Art, koja već 18. put okuplja poznate goste: u prvom redu blistale su zvijezde - Penelope Kruz, Marion Kotijar, Kristen Stjuart, Lili-Rouz Dep. 

Chanel Metiers d'Art
Chanel Metiers d'Art(Foto: Instagram)

Grand Palace je na jedno veče pretvoren u stan Coco Chanel na Rue Cambon 31, sa njenim omiljenim starinskim namještajem, ornamentima u orijentalnom stilu, slikama kolega umjetnika i, naravno, ogledalima. Međutim, kolekcija kreativne direktorice Viržini Viar postala je ne samo omaž velikoj Gabrijeli Šanel i porijeklu kuće, već je, prema tradiciji, pokazala i mukotrpan rad majstora koji su ručno vezli širokim perlicama i šljokicama široke kaiševe, haljine od čipke i šifona, kardigane i suknje od tvida, bluze i kapute, slojeve ogrlica od lanca i bisera i visoko nosivu odjeću - ova remek djela u svom sjaju su prikazale na reviji Điđi Hadid, Kaja Gerber i mnogi drugi modeli. 

Chanel Metiers d'Art
Chanel Metiers d'Art(Foto: Instagram)

Modni kritičari su primijetili da je ovogodišnja kolekcija bila siguran povratak osnovama brenda, za razliku od ranijih godina kada je Karl Lagerfeld inspiraciju tražio, na primjer, u Egiptu i na drugim destinacijama.

Prethodna revija koja je predstavljena 2019. godine bila je posebno teška za francusku modnu kuću: Karl Lagerfeld umro je u februaru, a njegova naslednica Viržini Viar morala je samostalno da pripremi modnu reviju na pariskom Grand Palaisu.


Najčitanije iz sekcije Moda