LIVE BLOG Grizmanov bojkot, Atletiko potpisao bivšeg napadača Partizana i traži Ikardija

12074 pregleda 0 komentar(a)
Ikardi, Foto: Reuters
Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2019. 21:08h

Dobro došli u Live blog gdje ćemo vas redovno obavještavati o dešavanjima na fudbalskoj pijaci.

Atletiko i Mančester junajted se interesuju za Davida Neresa, Ajaksovog Brazilca.
Hames Rodriges je interesantan Atletiku, koji želi da preuzme Kolumbijca od gradskog rivala Reala. Zato je Atletiku potrebno da mu Barselona odmah uplati novac za Antoana Grizmana, jer Hames košta 42 miliona uz bonuse Kraljevskom klubu.
Hames je bio interesantan i Napoliju, koji je odustao od pregovora za dovođenje sjajnog veziste, koji je dvije posljednje sezone odigrao na pozajmici u Bajernu.
Vest Hem želi Maksija Gomesa iz Selte, prenosi "Skaj sports". Engleski klub je navodno spreman da plati otkupnu klauzulu od 50 miliona eura i da pokvari posao Valensiji, koja je bila blizu dovođenja urugvajskog napadača.
Srpski napadač Aleksandar Mitrović produžio je ugovor sa Fulamom. On će u Londonu ostati do 2024. godine, saopštio je klub sa "Krejven kotidža".
Hose Kaljehon je odbio ponudu iz Kine, javljaju italijanski mediji. Špancu ugovor s Napolijem ističe narednog ljeta, ali je raspoložen da ga produži.
Roma traži štopera, a rješenje bi možda mogao da bude Žoao Miranda iz Intera, prenose italijanski mediji.
Brazilac vjerovatno napušta Milano, a mogao bi i da bude Interova karta u pregovorima sa Romom oko transfera Edina Džeka.
Janis Hadži, sin fudbalske ikone Rumunije i Barselone, Georgija, dobio je ponudu od 12 miliona eura da pojača moskovski Spartak.
Janis je imao ponude i drugih klubova a Barselona je navodno bila spremna da izdvoji do osam miliona.
"Nije važno gdje ću igrati, samo ako je to sredina koja omogućava moj dalji napredak. Moj klub Vitorul mi svakako neće praviti problem u izboru sredine", kazao je Janis.Mladi vezista je prošle sezone za Vitorul postigao 10 golova uz šest asistencija.
Čudan transfer završiće prvak Rusije Zenit sjutra, jer će potpisati 25-godišnjeg vezistu Alekseja Sutormina. On je znao za interesovanje Zenita kada je 29. juna prešao iz Orenburga u Rubin, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor. Samo sedmicu kasnije biće deveti igrač koji je u posljednje tri godine iz Rubina prešao u Zenit.
Sutormin je prethodne sezone postigao osam golova za Orenburg uz dvije asistencije.
Ivan Šaponjić, 21-godišnji napadač iz Nove Varoši, potpisao je za Atletiko Madrid. Visoki napadač je ponikao u Partizanu, a prošlu sezonu proveo je u Benfiki B.
U Atletiku ga razmatraju kao rezervnog napadača, koji će zamijeniti Hrvata Nikolu Kalinića. Šaponjić u Atletiko dolazi na preporuku Veljka Paunovića.
Antoan Grizman će iskoristiti pravni trik kako se ne bi pojavio na pripremama Atletika. Francuz želi u Barselonu, koja ne može odjednom da uplati 120 miliona obeštećenja za napadača Atletika.
Ipak, Grizman neće pristati ni na ultimatum "kolćonerosa" da mora početi pripreme, jer ima mogućnost da sa garancijama sopstvene otplate ugovora pođe u upravu La lige i završi posao. Tako je PSŽ uradio u slučaju Nejmar, a Barselona bi naknadno isplatila te garancije. Problem između Atletika i Barse je nastao zbog želje Atletika da u transfer Grizmana bude uključen i Nelson Semedo, kojeg u svojim redovima želi Dijego Simeone, trener Atletika.
Crnogorskoj fudbalskoj publici napadač Irana Serdar Azmun predstavio se u sjajnom svijetlu prije dvije godine pod Goricom u porazu naše selekcije 2:1. Oba gola dao je Azmun, a isto je uradio i juče u Superkupu Rusije, i to pred skautima Liverpula. Prvak Evrope, prema informacijama "Sovjetskog sporta" želi Iranca, koji je juče izišao u 77. minutu meča sa Lokomotivom pri vođstvu njegovog Zenita od 2:1.
Ofanzivni vezista, 27-godišnji Goran Čaušić se nakon godine iz Crvene zvezde vratio u Arsenal Tulu. On je u dresu Zvezde odigrao 21 utakmicu ui postigao gol, a ruski mediji su spekulisali da je prošle godine iz "oružara" pojačao Zvezdu za milion eura.
Ćaušić je sa "oružarima" psotigao dugogodišnju saradnju a za taj klub je odigrao 33 utakmice i igrao je važnu rolu u Arsenalu Miodraga-Grofa Božovića.
Parma je odbranu pojačala 27-godišnjim Albancem Kastriotom Dermakuom. Albanski reprezentativac je prethodne sezone igrao u Seriji B, za ekipu Kosence. On je među "mljekadžije" došao kao slobodan igrač
Đanluiđi Donaruma odlučio je da ostane u Milanu, piše Gazeta.
Menadžer Čelsija, Frenk Lampard bi volio da talentovani Kalum Hadson Odoi ostane u Londonu
Lampard je kazao da je Hadson Odoi budućnost Čelsija i da će razgovarati sa njim kako bi ga ubijedio da ostane.
Hadson-Odoi se oporavlja od povrede. On je pokidao Ahilovu tetivu.
Srpski fudbaler Ivan Šaponjić karijeru će nastaviti u madridskom Atletiku, piše As.
Pol Pogba nalazi se na spisku igrača Mančester junajteda, koji danas kreću na pripreme u Australiju.
Pitanje je da li će se francuski vezista uopšte pojaviti.
Pogbin menadžer, Mino Rajola prije par dana izjavio je da svi znaju da njegov klijent hoće da napusti "crvene đavole".
Ateltiko Madrid ušao je u trku za potpis Maura Ikardija.
Za Argentinca su zainteresovani Napoli i Juvetus, ali bi ga Inter radije prodao Atletiku, da ne bi jačao konkurenciju u Italiji.
"Kolćonerosi" su juče od Čelsija zvanično otkupili Alvara Moratu za 65 miliona eura, a mogli bi da ostanu bez Dijega Koste za kojeg je zainteresovan Everton.
Za Ikarda nema više mjesta u Interu - trener i direktor "neroazura", Antonio Konte i Bepe Marota jasno su kazali da ne računaju na argentinskog napadača.
Gonsalo Iguain ipak razmišlja o transferu u Romu, piše Korijere delo Sport.
U pitanju je pozajmica sa pravom otkupa od 26 miliona eura.
Iguain nije u planu trenera Juvetusa, Maurisija Sarija. Njih dvojica sarađivali su u Napoliju i Čelsiju.
Argentinac je u par navrata odbijao mogućnost da pređe u Romu, a sada se taj transfer čini izvjesnim.
Everton je zainteresovan da dovede Dijega Kostu.
Menadžer Totenhema, Maurisio Poketino objavio je imena igrača, koji mogu da promijene sredinu u ljetnjem prelaznom roku.
Na spisku su Serž Orije, Vinsent Jansen, Viktor Vanjama, Kiran Tripije, Deni Rouz, KamerunKarter Vikers, Džoš Onoma i Markus Edvards.
Žoze Murinjo je odbio ponudu od 100 miliona eura da se preseli u kineski Gvangžu Evergrande.
Opširnije ovdje.
Antoan Grizman obavijestio je Atletiko, preko svojih advokata, da će platiti otkupnu klauzlu od 120 miliona eura, kako bi otišao u Barselonu.
Aston Vila je zainteresovana da dovede Danijela Staridža.
Staridž je slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Liverpulom.
Fudbaler Rome, Stefan El Šaravi karijeru će nastaviti u Kini. Njegov novi klub biće Šangaj Šenhua. Roma će za transfer dobiti 18 miliona eura.
Đovani dos Santos karijeru će nastaviti u meksičkom klubu Amerika.
Amerika je Santosov prvi klub u Mesksiku.

Bonus video: