Zabranjen mu ulazak u Crnu Goru, Terzić kipti: Savićević je ovo tražio

Navodni razlog za ovakvu odluku crnogorskih vlasti je što ga sumnjiče da je učestvovao u odvraćanju Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da igraju protiv Kosova
40884 pregleda 369 komentar(a)
Zvezdan Terzić, Foto: Beta
Zvezdan Terzić, Foto: Beta
Ažurirano: 11.10.2019. 18:25h

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru.

Kontroverzni funkcioner beogradskog kluba danas je sletio na tivatski aerodrom, ali od strane nadležnih organa nije pušten da uđe na crnogorsku teritoriju.

Terzić je bio prinuđen da se vrati u Beograd, odakle je izdao saopštenje u kojem je za zabranu ulaska u Crnu Goru optužio - Dejana Savićevića, predsjednika FSCG.

Televiziji "Vijesti" je, međutim, iz vrha crnogorske policije nezvanično saopšteno da Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog veza sa kriminalnim grupama.

„Kada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora - Kosovo, dva igrača Crvene zvezde odbili da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine. Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u Crnu Goru. Do danas sam mislio da je to šala, ali evo sam se uvjerio da je istina", kazao je Terzić u sapštenju.

"Danas na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopštili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im se i prvim sljedećim letom se vratio u Beograd. Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni. Ono u srijedu od Albanaca je bilo očekivano, ali ovo danas od Crnogoraca je nešto na šta nemam razuman odgovor”, rekao je generalni direktor Crvene zvezde za srpske medije.

Terzić je prije samo dva dana sa svojim džipom bio na čelu kolone - fudbalera, stručnog štaba i navijača Crvene zvezde, koji su pokušali da uđu na teritoriju Kosova kako bi odigrali meč Kupa Srbije sa Trepčom, ali su im kosovoske vlasti zabranili ulazak, nakon čega su se vratili u Beograd.

Terzić je to nazvao "diplomatskom pobjedom Srbije".

Početkom juna, predsjednik FSCG Dejan Savićević optužio je Terzića da je "bacio atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori", navodeći ga kao glavnog izvršioca u ucjenjivačkoj kampanji koja je rezultirala odlascima selektora Ljubiše Tumbakovića, te fudbalera Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića iz reprezentacije Crne Gore, na dan meča sa Kosovom.

"Preživjeće Crna Gora ovo, ali neće zaboraviti", poručio je tada Savićević Terziću.

"Vijesti" su o sadašnjem generalnom menadžeru Crvene zvezde pisale tada kao o kontroverznom funkcioneru, bjeguncu, miljeniku vlasti - licu koje sa optuženičke klupe vodi Zvezdu, na insistiranje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mediji su još 2008. godine pisale da se Terzić u Crnoj Gori skrivao od srpskih vlasti, pošto je za njim bila raspisana Interpolova potjernica zbog optužbi za transfer-pronevjere dok je bio na čelu OFK Beograda.

Bonus video: