Simeone: Utakmica za legendu, pobjeđujemo oružjem koje imamo

"Nikad nećemo odustati od svog plana igre, igrači su ga ispratili savršeno. Ova utakmica će ući u legendu kod navijača. Vratili smo se među najboljih osam ekipa Evrope i pobijedili izuzetnog protivnika", rekao je Simeone
2815 pregleda 0 komentar(a)
Simeone, Foto: PA Wire
Simeone, Foto: PA Wire

I dok je Jirgen Klop u nevjerici i javno se zapitao kako Atletiko može da igra "onakav fudbal", Dijego Simeone je veličao senzacionalni preokret svog tima i pobjedu na Enfildu u revanšu osmine finala Lige šampiona.

"Nikad nećemo odustati od svog plana igre, igrači su ga ispratili savršeno. Ova utakmica će ući u legendu kod navijača. Vratili smo se među najboljih osam ekipa Evrope i pobijedili izuzetnog protivnika", rekao je Simeone.

S njim na klupi, Atletiko je dva puta igrao u finalu Lige šampiona. Interesantno, u nokaut fazi je gubio samo od ekipa u kojima igra Kristijano Ronaldo.

Čak četiri puta od gradskog rivala Reala, uključujući oba finala, te prošle sezone od Juventusa.

Liverpul je, ipak, najbolji tim protiv koga je Atletiko igrao, naglasio je Simeone.

"U fudbalu tražiš način da protivniku zagorčaš život. Mi igramo da pobijedimo, sa oružjem koje imamo. Poštujemo svoj identitet, karakteristike naših igrača i trudimo se da iskoristimo slabosti naših rivala", zaključio je Argentinac.

Bonus video: