Jovetić: Važna pobjeda, ali nema euforije - tek smo počeli

Jovetić postigao dva gola u pobjedi nad Kiprom

24244 pregleda 453 reakcija 2 komentar(a)
Stevan Jovetić i Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić i Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević

Stevan Jovetić je pokazao kakav je igrač i koliko znači za crnogorsku selekciju – nakon skoro dvije godine zaigrao je za nacionalni tim, odmah postigao dva gola i donio pobjedu na Kipru 2:0, prvu zvaničnu još od novembra 2018.

“Osjećaj prelijep, kao svaki put kada igram za reptezentaciju. Uvijek se osjećam sjajno kada igram fudbal. Ovo je bila bitna utakmica, jer je svaki početak težak, ali mislim da smo igrali dobro, pa i u prvom poluvremenu. U svakom slučaju, najvažnije je da smo počeli sa tri boda”, kazao je Jovetić.

Jedna pobjeda ne znači euforiju, naglasio je Jovetić.

“Znači puno pobjeda, prva utakmica, još u gostima. Možemo malo da slavimo, ali moramo odamh da se okrenemo narednoj utakmici. Ovo je tek prva, a imamo ih šest. Tek smo počeli, nema euforije, moramo da budemo na zemlji i da se spremimo za novu utakmicu. Mislim da je Luksemburg ozbiljan protivnik, to je pokazao pobjedom u Azerbejdžanu. Ozbiljno moramo da pristupimo utakmici ako želimo pozitivan rezultat”, kazao je Jovetić.

Selektor Hadžibegić je rekao da će iskorak biti samo ukoliko se Crna Gora plasira u B grupu Lige nacija. Misliš li i ti tako?

“Ne želim da pravim kalkulacije i pričam unaprijed, jer nam to nikada nije donijelo dobro. Idemo utakmicu po utakmicu, da probamo da pobijedimo što više i da na kraju svodimo račune”.

Jovetić je prošle sedmice odigrao 15-ak minuta za Monako u prvenstvu Francuske, ali nije igrao u predsezoni, tako da je u konsultaciji sa trenerom meč na Kipru počeo sa klupe.

“Nisam prošao pripeeme sa ekipom, nisam odigrao nijednu prijateljsku utakmicu, odigrao sam samo poslednjih petnaestak minuta prošlog vikenda. Pričao sam sa selektorom prije meča, mislim da je ovako bilo pametnije”, poručio je na kraju Jovetić.

Bonus video: