Bećiraj: Presrećan sam, naredne dvije utakmice su presudne

Bećiraj je pogodio iz penala u posljednjim trenucima meča protiv Luksemburga za pobjedu Crne Gore 1:0 u drugom kolu grupe 1 C Lige nacija

7527 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fatos Bećiraj je tri godine čekao na deseti gol u dresu reprezentacije - golgeterski post je prekinuo u veoma važnom trenutku.

Pogodio je iz penala u posljednjim trenucima meča protiv Luksemburga za pobjedu Crne Gore 1:0 u drugom kolu grupe 1 C Lige nacija.

"Dugo sam čekao na taj deseti gol, kao da mi je ta brojka bila prepreka. Konačno sam je prošao, prezadovoljan sam što sam donio pobjedu", kazao je rekorder po broju nastupa u našoj selekciji.

Bećiraj je ušao 15-ak minuta prije kraja, umjesto Islamovića. Nije bio predviđen da šutira penal, ako do toga dođe.

"Selektor je odredio ko šutira, na terenu su bili Hakšabanović i Savić, Jovetić je izašao. Nad Hakšabanovićem je bio penal, on mi je rekao da ja preuzmem. Jeste bilo pritiska naravno, i golman je bio na lopti, ali tukao sam precizno. Sve se dobro završilo", kazao je Bećiraj.

Crna Gora je patila u drugom poluvremenu...

"Bilo je teško, fizički smo daleko od maksimuma. Nekim momcima je sezona tek počela, neki su tek počeli pripreme, neki su u sred priprema... Imali smo i dva putovanja, sve to utiče. Protiv Kipra smo igrali bolje, jer smo imali svježinu. Igra nije bila onakva kakvu smo očekivali, ali najvažnija je pobjeda", rekao je Bećiraj.

Crna Gora sa šest bodova iz dva meča na strani čeka oktobarske duele sa Azerbejdžanom i Luksemburgom kod kuće.

"Imamo dobru poziciju. Šansa za prvo mjesto u grupi je veća. Ipak, važno je da se smirimo i da se skoncentrišemo na dva naredna meča. Oni mogu da budu presudni, ako ih riješimo onda smo veoma blizu. Međutim, nikako ne smijemo otpisati Luksemubrg. Igrao sam protiv njih 2013. godine, dobili smo ih tada 4:1, ali je velika između ta dva tima. Mnogo su bolji i kompaktniji, oni će ići na prvo mjesto", kazao je Bećiraj.

Bonus video: