Hadžibegić: Pobijedili smo velikom željom i odnosom svih igrača, fizički smo patili

"Mi smo u dobroj poziciji, ali još je 12 bodova u igri, svašta može da se dogodi. Euforije ne smije da bude", upozorio je selektor

7947 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da je zadovoljan "odnosom i željom" svojih igrača na meču sa Luksemburgom.

Svjestan je da je u igri bilo nedostataka, ali naglasio da je najveći problem - fizičko stanje igrača.

"Mislim da smo pobijedili zasluženo, iako smo trpjeli pritisak Luksemburga, koji nam je napravio probleme zbog fizičke pripreme. Pobijedili smo zahvaljujući velikoj želji svih igrača, i onih na terenu i onih na klupi. Prezadovoljan sam odnosom, prezadovoljan učinkom od šest bodova. Dobar početak, ali ima još mnogo toga pred nama", rekao je Hadžibegić.

Crna Gora je slavila 1:0, uz mnogo problema i evidentnu fizičku inferiornost u odnosu na rivala.

"Kada se emocije spuste napravićemo pravu analizu i izvući pouku. Ono što je jasno - visok nivo fudbala, traži fizičku pripremljenost, a mi to nismo imali", naglasio je.

Nakon dvije pobjede u gostima, prvo mjesto u grupi koje donosi baraž za Ligu B sada je sasvim realan cilj.

"Mi smo u dobroj poziciji, ali još je 12 bodova u igri, svašta može da se dogodi. Euforije ne smije da bude", upozorio je selektor.

Luksemburg je pokazao da je opasan i da je izrastao u veoma neugodnu selekciju.

"Svi se slažemo da nismo fizički spremni, ali ne bih htio ni da potcijenim kvalitete rivala. Probleme koje smo imali i protivnik nam je nametnuo. Nama i rreba vremena, prvi put smo u ovom sastavu. Ja sam prezadovoljan željom igrača, odnosom prema grupi, svi su kao jedan, iako su Stevan i Stefan lideri. Svi ih slijede, mlađi momci su tu, imamo odličnu atmosferu", rekao je Hadžibegić.

Bonus video: