Nadam se da nećemo poletjeti, pruža nam se šansa da napravimo još više

Budućnost pobijedila Astanu u Almatiju sa 1:0 i zakazala duel sa Sarajevom narednog četvrtka u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

11117 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Milinković, trener Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Mladen Milinković, trener Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Trener Budućnosti Mladen Milinković vjerovao je u iznenađenje od momenta kada je njegov tim izvukao Astanu - najtežeg mogućeg protivnika u 2. kolu, kada je se znalo da će "plavi" morati na dalek put u Aziju po veliki evropski rezultat. "Sve čestitke igračima, mnogo puta sam rekao da sam ponosan na njih, a nakon ovog susreta i preponosan. Napravili su veliki uspjeh u koji je malo ko vjerovarao. Mnogo mi je drago zbog igrača, kluba i naših navijača što smo ostvarili ovakav uspjeh. Nadam se da sada nećemo poletjeti, jer nam se pruža šansa da napravimo i nešto više", rekao je Milinković nakon utakmice u Almatiju.

Trener iz Loznice je sa "plavima" dominantno osvojio titulu, sada je pomjerio ljestvicu u Evropi. "Odigrali smo dobro, čini mi se da smo samo jednom bili u opasnosti tokom meča. Mislim da smo dobro odradili analizu Astane, iskoristili sve njihove mane i na kraju slavili. Meni je ovo druga utakmica u Evropi i velika pobjeda. Prekinuli smo niz Astane od devet utakmica u kvalifikacijama bez poraza. Svi smo prezadovoljni, a nakon kraćeg odmora okrećemo se narednom izazovu. Pokušaćemo u ovom kratkom perioda da analiziramo Sarajevo i spremimo meč na najbolji način. Idemo tamo sa željom nastavimo ovako dobar momenat".