Tuhel je, navodno, zbog ove izjave dobio otkaz: Pitao sam se jesam li trener ili ministar sporta?

Vjeruje se da je upravo zbog ove izjave Tuhel dobio otkaz. Nakon sinoćnje utakmice protiv Strazbura, Tuhel se pravdao da je to bila šala i da je sve loše prevedeno

4805 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel, Foto: REUTERS
Tuhel, Foto: REUTERS

Ranije danas odjeknula je vijesti da je Tomas Tuhel dobio otkaz u PSŽ-u.

Nakon dvije godine saradnje, francuski šampion zahvalio se stručnjaku na saradnji poslije sinoćnje pobjede nad Strazburom u Ligi 1 (4:0).

A kao jedan od razloga otkaza izdvaja se Tuhelova izjava za Sport1 prije nekoliko dana, u kojoj je kritikovao čelnike kluba.

"U ovih šest mjeseci iskreno sam se pitao: Jesam li trener ili političar, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Ponekad je posao izazovan jer na PSŽ utiče puno stvari koje nijesu u interesu ekipe. Ja volim fudbal, a u ovom klubu ne radi se uvijek o fudbalu. Tužan sam i jer se moji uspjesi ne cijene", rekao je Tuhel.

Vjeruje se da je upravo zbog ove izjave Tuhel dobio otkaz. Nakon sinoćnje utakmice protiv Strazbura, Tuhel se pravdao da je to bila šala i da je sve loše prevedeno.

"Nijesam govorio to o politici. Vjerujem da je pogrešno prevedeno. Pogledajte intervju. Rekao sam da je PSŽ poseban klub i veliki izazov. I da se ništa nije promijenilo. Rečeno mi je da se pravi emisija o njemačkim trenerima, a ne da dajem intervju za Sport1. Šalio sam se na njemačkom jeziku, prevod nije dobar. Ne možete prevoditi riječ po riječ. To je bila šala. I nijesam dao dozvolu da se to objavi kao intervju."

Očekuje se da Tuhela naslijedid Mauricio Poketino.

Bonus video: