Poraz Budućnosti: Krila Sovjetov bolja od crnogorskog šampiona

“Svjesno smo zakazali utakmicu kako bi dali šansu mladim igračima, igrali smo praktično sa sedam dječaka, a većina je i završila meč", kazao je šef stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković

8733 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Facebook.com/FkBuducnostPG
Foto: Facebook.com/FkBuducnostPG
Ažurirano: 07.02.2021. 13:11h

Fudbaleri Budućnosti izgubili su jutros od ruskih Krila Sovjetov 2:0 u kontrolnom meču u Antaliji.

Oba gola za klub iz Samare postigao je Vladislav Tjurin - prvi u 25, drugi u 55. minutu.

U sastavu crnogorskog šampiona bila su četiri kadeta i jedan omladinac. Prvih 11 činili su - Pavličić, Dakić, Vlahović, Dašić, Ražnatović, Ćetković, Janketić, Đukanović, Perišić, Zarubica i Vujačić.

U nastavku su šansu dobili Jevrić, Milić, Đuričković i Terzić.

“Svjesno smo zakazali utakmicu kako bi dali šansu mladim igračima, igrali smo praktično sa sedam dječaka, a većina je i završila meč. Bio je dogovor i da protivnik igra sa mladim fudbalerima, oni su to promijenili, ali to je već njihova stvar. Možda je to malo uticalo što nismo uspjeli da postignemo gol“, poručio je nakon utakmice šef stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković.

Utakmica je bila dobra prilika za mlade igrače.

“Momci su na momente pokazali da mogu da se nose ravnopravno sa Rusima, dok su na momente bili inferiorni. Imali smo lijepu šansu i u prvom dijelu, baš kao i u drugom, mogli smo da postignemo gol. Utakmica će dobro doći klincima da stiču iskustvo, da vide da u fudbalu nije sve kao kod nas, da je sve mnogo brže, jače, da je tempo jači, drugačiji kriterijum suđenja...“, dodao je Milinković.

Ekipa, koja se takmiči u drugoj ligi Rusije koristila je više igrača. Na drugoj strani, Milinković je izvršio četiri izmjene.

“Kako je utakmica odmicala bili smo bolji, šteta je što smo izgubili. Krila su igrala sa većim brojem igrača, a mi smo izvršili samo tri izmjene, ali sve ovo je dobro iskustvo za mlade igrače, kao i za nas da vidimo na koga možemo da računamo da može da nam pomogne. Sem Zarubica, Vujačića i Janketića, svi su bili praktično ispod 21 godine, pogotovo za ove mlađe je utakmica bila veliki zalogaj, ali trudili su se i borili. Ne možemo ništa da im zamjerimo“, poručio je Milinković.

Budućnost je primila po gol u oba poluvremena. U posljednjih pola sata Krila su igrala sa svojim vedetama napravila dvije – tri ozbiljne šanse, pogodila stativu...

“Bilo je dobrih stvari, ali najbitnije je da momci shvate da ne može brzo da se postane igrač. Nama iz stručnog štaba je to jasno, ali oni moraju da shvate da je to jedan proces rada, odricanja, sticanja iskustva... Generalno, ove pripreme će svim mladim igračima donijeti dosta toga dobrog“, rekao je Milinković.

Ovo je drugi poraz "plavih" na pripremama u Turskoj - juče su poraženi od još jedne ekipe iz Rusije, Rotora.

Budućnost je u Antaliji savlada Olimpik iz Donjecka 1:0, a remizirala je sa ukrajinskim Dnjeprom (2:2). Posljednji meč u Antaliji "plavi" igraju u utorak protiv šampiona Kazahstana - Kairata.

Bonus video: