Treći najefikasniji igrač u istoriji PSŽ-a: Mbape prestigao Pauletu, ispred su Ibra i Kavani

Francuski fudbaler sinoć u pobjedi PSŽ-a nad Barselonom postigao het-trik i bio najzaslužniji za ubjedljiv trijumf

5971 pregleda 2 komentar(a)
Mbape nakon sinoćnjeg meča, Foto: Reuters
Mbape nakon sinoćnjeg meča, Foto: Reuters

Utorak veče u Ligi šampiona obilježio je Kilijan Mbape sjajnom partijom protiv Barselone. Postigao je het-trik, a PSŽ je slavio 4:1 i napravio ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale ovog takmičenja.

„Mbape je igrač pred kojim je budućnost svjetske zvijezde, koji će biti kao Leo Mesi ili Kristijano Ronaldo. Mi moramo da uživamo u tome svakog dana. Večeras možemo samo da mu čestitamo jer je odigrao odličnu utakmicu“, rekao je nakon sinoćnjeg meča fudbaler Barselone Antoan Grizman.

U odsustvu povrijeđenih Nejmara i Anhela di Marije uloga vođe pripala je Mbapeu. I odlično se u tome snašao - već u drugom minutu bio je u šansi, nije je iskoristio, ali je do kraja meča tri puta zatresao mrežu Ter Štegena i konstantno stvarao probleme Barsinim defanzivcima. Neke njegove udarce golman Barselone jedva je zaustavio...

Sa tri gola protiv Barselone Mbape je stigao do 110 pogodaka u dresu "svetaca" i postao treći najefikasniji igrač u istoriji kluba. Prestigao je Pedra Pauletu (109), a ispred njega samo su Zlatan Ibrahimović (156) i Edinson Kavani (200). Ako odluči da ostane i posle isteka ugovora 2022. godine i produži saradnju, onda će sigurno postati najbolji strijelac u istoriji PSŽ-a.

Fudbaler PSŽ-a izjednačio se sa Zinedinom Zidanom na listi najefikasnijih Francuza u nokaut fazi Lige šampiona. Obojica su po osam puta tresli mrežu. Tijeri Anri je to učinio 12, a Karim Benzema 14 puta.

"Uvijek se trudim da dam sve od sebe", kazao je Mbape sinoć nakon utakmice.

Bonus video: