Simić: Letonci vjeruju da će završiti ispred nas

"Sa dosta letonskih reprezentativaca igram u klubu. Dobri su to fudbaleri, dobra reprezentacija, ali kao što svaki sportista misli da je bolji od protivnika - tako i mi mislimo da smo bolji od Letonije", navodi Marko Simić

12651 pregleda 3 komentar(a)
Marko Simić, Foto: FSCG
Marko Simić, Foto: FSCG

Marko Simić, član letonske Liepaje, najbolje poznaje sjutrašnjeg rivala crnogorske reprezentacije.

Prepun informacija o Letoncima, ali i tamošnjem ambijentu, uz iskustvo koje posjeduje, važan je adut Miodraga Radulovića na otvaranju kvalifikacija za Mundijal.

"Sa dosta letonskih reprezentativaca igrem u ekipi. Dobri su to fudbaleri, dobra reprezentacija, ali kao što svaki sportista misli da je bolji od protivnika - tako i mi mislimo da smo bolji od Letonije. Ipak, sjutra je utakmica i sve će se vidjeti na terenu", kazao je Simić na konferenciji za novinare.

Letonci su odigrali katastrofalno kvalifikacije za EP 2020, u kojima su na 10 mečeva doživjeli čak devet poraza.

Tamošnje medije interesovalo je Simićevo mišljenje o tom rezultatu, a naš reprezentativac je bio kratak: "Sigurno je trebalo da urade više, ali teren je pokazao drugačije".

Nije, takođe, previše kukao zbog očajnog stanja terena.

"Po onome što smo vidjeli, nije u najboljem stanju, ali kako nama - tako i njima".

Za crnogorske medije, Simić je malo dočarao ambijent u kojem fudbalska Letonija dočekuje predstojeći meč.

"Njihove najave su pomalo bombastične, barem što se tiče utakmice sa Crnom Gorom. Cilj im je da budu ispred nas u grupi".

Crna Gora i Letonija nedavno su u Podgorici igrali 1:1 u prijateljskom meču.

"Teško je porediti tu utakmicu sa bilo čim - sjećate se uslova za igru, koji su bili katastrofalni, ali 1:1 na domaćem ternu protiv Letonije treba da nam uvijek stoji u glavi, da ne potcijenimo protivnika".

Simić je od letonskih fudbalera, kada je u pitanju kvalitet, izdvojio 26-godišnjeg Janisa Ikauniksa, vezistu finskog KuPS-a.

Bonus video: