Drugo poluvrijeme slika kako "sokoli" ne treba da izgledaju

Loš nastup crnogorskih fudbalera protiv Izraela

18858 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ako je meč protiv Bosne i Hercegovine bio put koji Crna Gora treba da slijedi u budućnosti, onda je okršaj sa Izraelom - tačnije, više od 60 minuta tog duela - pokazatelj kako naša reprezentacija ne treba da izgleda u narednom periodu.

"Hrabri sokoli" su u kombinovanom sastavu poraženi od Izraela pod Goricom 3:1 nakon što su u drugom poluvremenu potpuno stali, bili ispod nivoa.

Poslije 0:0 u prvom dijelu i veoma malo uzbuđenja (dva puta je pokušao Jovović), igra izabranika Miodraga Radulovića se raspala u nastavku.

Izraelci su preuzeli teren čim su kročili na njega, preko Zahavija nagovijestili da su došli po trijumf, a kasnije je napadač holandskog PSV-a i otvorio utakmicu golom u 67. minutu.

Zasluženo vođstvo gostiju je udvostručeno već u 69. kada se upisao Solomon i tada je moglo da se nasluti da "sokoli" nemaju energije da se vrate u utakmicu.

Crna Gora - Izrael
foto: Savo Prelević

Istina, smanjili su desetak minuta prije kraja (pogodak Bećiraja iz penala), ali je to bilo sve.

Odmah potom je Zahavi glavom pogodio stativu, da bi tačku na meč stavio debitant Kinda - i to kako.

Uzeo je loptu na tridesetak metara od gola Dragojevića, driblingom se okrenuo i majstorski pogodio mrežu.

Crna Gora - Izrael
foto: Savo Prelević

Crna Gora je tako poražena kod kuće u prijateljskom meču prvi put od juna 2018. kada je bolja bila Slovenija.

Ovo joj je, takođe, četvrta pripremna utakmica zaredom koju nije pobijedila...

CRNA GORA - IZRAEL 1:3 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom.Gledalaca: 1.000. Sudija: Irfan Peljto (Bosna i Hercegovina). Strijelci: Bećiraj (penal) u 81. za Crnu Goru, Zahavi u 67, Solomon u 69. i Kinda u 93. minutu za Izrael. Žuti karton: Dgani (Izrael).

Crna Gora (3-4-3): Dragojević - Vujačić, Simić, Tomašević (36. Martinović) - Grivić, Kosović (60. Savićević), Janković, Vešović (82. Vučić) - Osmajić (60. Bećiraj) , Milošević (46. Ivanović), Jovović (60. Raičković).

Izrael (3-5-2): Nican - Arad (73. Davidzada), Tibi, Dgani - Dasa, Lavi, Abu Hana, Natho (61. Abu Fani), Solomon (73. Kinda) - Malede (61. Abada), Zahavi (90+2. Zargari).

Bonus video: