Dobro poluvrijeme, pa drastičan pad u nastavku

Jesu Izraelci bili kompletniji, jesu u sastavu imali nekoliko fudbalera evropskog nivoa, ali način na koji je naša posljednja linija primila dva gola za dva minuta, kako je ispala - maltene dodavanjima sa protivničke polovine, nije baš reprezentativan

8394 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Poraz na kraju takmičarske sezone - fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je od Izraela pod Goricom (3:1) u prijateljskom meču i prvoj utakmici od novembra 2019. na kojoj je bilo navijača na stadionu - 860, po zvaničnom izvještaju.

Selektor Miodrag Radulović želio je uoči utakmice da pruži šansu igračima koji su manje igrali do sada, ali i da sakupi pozitivnu energiju i optimizam pred septembarski nastavak kvalifikacija. Za razliku od duela protiv Bosne i Hercegovine u Sarajevu četiri dana ranije (0:0), u ovom drugom nije uspio.

Korektno prvo poluvrijeme naše reprezentacije, opet u izmijenjenom, oslabljenom sastavu, ovoga puta sa debitantom Grivićem u startnoj postavi (124. igrač koji je od 2007. nastupio za seniorsku reprezentaciju), Osmajićem i Miloševićem u napadu, te Markom Jankovićem kao organizatorom igre.

Već u 3. minutu Crna Gora je mogla da povede, kada je je Jovović nakon duplog pasa i povratne lopte petom Miloševića iz dobre pozicije pucao pored gola. Izraelci su prijetili, zahvaljujući niskim, okretnim zvijezdama, Zahaviju iz PSV-a i Solomonu iz Šahtjora, ali u prvom dijelu nisu testirali Miloša Dragojevića, koji je opet stajao na golu svih 90 minuta - nekoliko udaraca otišlo je preko gola.

Borbena, intenzivna utakmica, od 24. minuta napokon i uz pjesmu sa tribina (24 godine je imao tragično preminuli navijač Matija Vujović, kojem je i sa sjevera i juga odata pošta), te solidna slika u prvom dijelu.

U nastavku, međutim, totalni pad, a još veći kada je Radulović poslije 60. minuta počeo da mijenja.

Jesu Izraelci bili kompletniji, jesu u sastavu imali nekoliko fudbalera evropskog nivoa, ali način na koji je naša posljednja linija primila dva gola za dva minuta - maltene pasovima sa protivničke polovine, nije baš reprezentativan.

Sjajni Solomon je u 67. minutu pasom dugačkim 40 metara lansirao Zahavija, koji je lako poentirao, a stotinjak sekundi kasnije i sam završio akciju nakon duplog pasa Abu Fanijem.

Crna Gora nije odustajala, nakon penala nad Simićem devet minuta prije kraja je smanjio Bećiraj, a zasluženu pobjedu Izraelaca potvrdio je igrač američkog Kanzas sitija Kinda - oslobodio se čuvara i raspalio sa 30 metara, ali je utisak da je Dragojević morao bolje da reaguje.

Crna Gora je doživjela prvi poraz u prijateljskom meču kod kuće od juna 2018. kada je bolja bila Slovenija, ali je vezala i četvrti test-meč u kojem nije slavila... Izrealci nastavljaju put za Portugal, gdje će 9. juna testirati evropskog prvaka pred nadolazeće EP.

CRNA GORA - IZRAEL 1:3

Podgorica - Stadion pod Goricom.Gledalaca: 860. Sudija: Irfan Peljto (Bosna i Hercegovina). Strijelci: Bećiraj (penal) u 81. minutu za Crnu Goru, Zahavi u 67, Solomon u 69. i Kinda u 93. minutu za Izrael. Žuti kartoni: Dgani (Izrael).

Crna Gora (3-4-3): Dragojević - Vujačić, Simić, Tomašević (36. Martinović) - Grivić, Kosović (60. Savićević), Janković, Vešović (82. Vučić) - Osmajić (60. Bećiraj), Milošević (46. Ivanović), Jovović (60. Raičković).

Izrael (3-5-2): Nican - Arad (73. Davidzada), Tibi, Dgani - Dasa, Lavi, Abu Hana, Natho (61. Abu Fani), Solomon (73. Kinda) - Malede (61. Abada), Zahavi (90+2. Zargari).

Bonus video: