Makedonci debituju na velikoj sceni, Pandev: Navijajte za nas

Grupa C - istorijski debi Makedonaca na velikom takmičenju, rival u Bukureštu je Austrija (18)

3731 pregleda 6 komentar(a)
Makedonci pišu istoriju: Goran Pandev, Foto: Uefa
Makedonci pišu istoriju: Goran Pandev, Foto: Uefa

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije debituje na velikom takmičenju - danas (18 h) na “Nacionalnoj areni” u Bukureštu - Goran Pandev i drugovi igraju protiv Austrije prvi meč na EP. Austrija je favorit, u kvalifikacijama je dva puta bila bolja od današnjeg rivala, koji je kroz Ligu nacija izborio istorijsko učešće, ali EP je potpuno drugačija dimenzija.

- Mnogo toga se promijenilo otkad smo igrali u kvalifikacijama. To je bilo prije dvije godine - igrači su napredovali, tim igra bolje…Ovo će biti potpuno drugačije od tih utakmica - poručio je selektor Igor Angelovski.

Makedonce će predvoditi Pandev - veteran, koji ima osvojenu Ligu šampiona, dočekao je i da sa nacionalnim timom igra na velikoj sceni.

- Došao je i taj dan - dan o kojem sam maštao tokom karijere. Možda su ovo moji posljednji mečevi u dresu reprezentacije. Ponosan sam na svaki trenutak i svaku kap znoja prolivenu u svetom dresu. Budite sa nama, navijajte za Makedoniju - poručio je Pandev.

Pandevu je saigrač u Interu u sezoni 2009/2010. bio reprezentativac Austrije, Marko Arnautović.

- Makedonija ima jako dobre igrače, među njima i mog dobrog prijatelja - Gorana Pandeva. Mnogi ga otpisuju zbog njegovih godina, ali vidjeli ste šta može i koliko je dobar - poručio je u najavi meča Arnautović. Austrija još uvijek čeka na pobjedu na evropskim šampionatima - dva remija i četiri poraza dosadašnji je bilans na kontinentalnim smotrama. Najbolja prilika za prvi trijumf je meč protiv Makedonaca.

- Imamo rješenje za njih i to ćemo pokušati da primijenimo na terenu - kazao je selektor Austrije, Franko Foda.

Vjerovatni sastavi - Austrija (4-2-3-1): Bahman - Lajner, Dragović, Hintereger, Ulmer - Lajmer, Šlager - Sabicer, Baumgartner, Alaba - Arnautović.

Sjeverna Makedonija (4-3-3): Dimitrievski - Ristovski, Musliju, Velkovski, Alioski - Ademi, Nikolov, Bardi - Elmas, Pandev, Trajkovski.

Euro 2020
foto: Sofascore

Bonus video: