De Bur odmah pod pritiskom

Holandija sa Ukrajinom u Amsterdamu (21)

4805 pregleda 0 komentar(a)
Na startu mora bez De Lihta: De Bur, Foto: Reuters
Na startu mora bez De Lihta: De Bur, Foto: Reuters

Oko holandske reprezentacije je mnogo negativnog naboja pred premijerni meč na Euru i duel sa Ukrajinom na „Johan Krojf areni” u Amsterdamu. Na udaru je selektor Frenk de Bur koji je tokom pripremnog perioda forsirao formaciju sa trojicom igrača u posljednjoj liniji, a ona je praktično zabranjena u shvatanju fudbala Holanđana. Nije se dopala čak ni rođenom Frenkovom bratu Ronaldu, a juče je iznad holandskog kampa prošla letjelica koja je nosila transparent: “Frank, igraj 4-3-3”.

- Johan Krojf bi se prevrtao u grobu kada bi mogao da vidi kakvu formaciju igra Holandija - rekao je Ronald de Bur prije nekoliko dana. Da li će njegov brat blizanac podleći pritisku i nešto promijeniti znaće se večeras (21 sat), ali javnost tradicicionalno zna šta želi da vidi - napadačku i efikasnu Holandiju, ko god i gdje god da je protivnik.

- Mislim da smo uradili mnogo dobrih stvari u proteklom periodu, želim da to pokažemo i protiv Ukrajine. Nije suština u formaciji, već u kretnjama igrača, želji da se igra timski, nesebičan fudbal - rekao je De Bur, koji na startu neće imati povrijeđenog Matajsa de Lihta. A selektor Ukrajine Andrij Ševčenko zna koliko bi njegovom timu značilo da večeras ne izgubi u Amsterdamu.

- Svaki bod u ovoj grupi može da bude bitan, a naš cilj je da se domognemo nokaut faze. Holandija ima svoj stil od kojeg sigurno neće odustati i moramo da budemo spremni da odgovorimo na pravi način - kazao je Ševčenko.

Vjerovatni sastavi - Holandija (3-5-2): Stekelenburg - Feltman, De Fraj, Blind - Damfriz, F. De Jong, De Ron, Vajnaldum, Vajndal - Depaj, Veghorst;

Ukrajina (4-3-3): Buščan - Karavaev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko - Zinčenko, Sidorčuk, Malinovskij - Jarmolenko, Jaremčuk, Zubkov.

Euro 2020
foto: Sofascore

Bonus video: