Skupo evropsko kaljenje Dečića

Umjesto u Podgorici, fudbalski spektakl biće u Prištini - Drita prošla u 2. kolo i izborila dvomeč sa Fejnordom nakon druge pobjede nad Tuzanima

12174 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Fudbaleri Dečića skupo su platili kaljenje na evropskoj sceni, ali su barem naučili lekciju, za neko naredno ljeto - da se svaka greška, svaka olako propuštena šansa, svaki pad koncentracije na ovom nivou surovo kažnjavaju.

Na kraju je, ipak, prošao bolji tim, umjesto u Podgorici, fudbalski praznik će biti u Prištini - kosovska Drita je i u drugom meču savladala Dečić (1:0 pod Goricom, nakon 2:1 na stadionu „Fadilj Vokri”) i izborila dvomeč sa Fejnordom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Tuzani su oprezno ušli u meč, opreznije čak i od gostiju, iako su krenuli sa golom minusa. Očit je bio plan Edisa Mulalića da se ne rizikuje u početku, da se sačuva egal do poluvremena, a tek u nastavku krene riskantinije, jer ni zaostatak nije bio veliki.

Fudbaleri Drite bili su opasniji u prvom dijelu - nekako lakši, hitriji, brzo su dolazili u završnicu, ali dalje nisu mogli - bez pravog šuta u prvih 45 minuta, golman Dečića Popović nije morao ni da interveniše.

Dečić - Drita
foto: Sofascore

S druge strane, oprezniji pristup domaćih donio je i to da Tuzani u prvom dijelu, uprkos golu zaostatka iz prvog meča, budu najopasniji - iz kontranapada.

Jedan dobar prodor Anđela Rudovića po lijevoj, jedan bijeg Kristijana Vulaja po desnoj strani nisu, međutim, proizveli opasnosti pred golom Drite.

Dečić - Drita
foto: Boris Pejović

Šansama siromašno prvo poluvrijeme, pred 1.045 gledalaca pod Goricom, odložilo je odluku za nastavak.

Pred očima Mostarca Marina Pušića, pomoćnog trenera Fejnorda, koji je „skenirao” protivnika u drugom kolu, domaći su energičnije ušli u nastavak, pa je Pešukić u 51. minutu nakon kornera Kojaševića prvi put testirao reflekse golmana Malokua.

Na drugoj strani, prva intervencija Popovića, nakon šuta Ajzeraja.

Prava rovovska borba vodila se na terenu, bila je to utakmica u kojoj se čekala jedna prava šansa, jedan trenutak.

Dečić - Drita
foto: Boris Pejović

Dečić je uspio da je stvori - sjajna akcija u 81. minutu, Kojašević je odličnim pasom napokon „otvorio” odbranu Drite, Anđelo Rudović je ostao sam na golmana Maljokua, ali je jedan igrač Drite izblokirao njegov udarac.

U ovakvim mečevima, takve šanse moraju da se iskoriste. Kazna je, jasno, bila ekspesna - u 84. minutu Cuculji je nakon prekida ostao sam u šesnaestercu i udarcem glavom odnio i posljednju nadu Dečića...

DEČIĆ - DRITA 0:1 (prvi meč 1:2)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.045. Sudija: Lukas Fandrih (Švajcarska). Strijelac: Cuculji (Drita). Žuti kartoni: Ljuljđuraj, Marković, Živković, Ad. Rudović (Dečić), Fazliju, Vucaj, Muja (Drita).

Dečić: Popović - Živković, Tući, Ad. Rudović, Ljuljđuraj - An. Rudović (88. Đoljaj), Nikolić (85. Janketić) - Pešukić (67. Marković), Kojašević, Vulaj - Camaj.

Drita: Maljoku - Ljimani, Jamal, Cuculji, Blakori - Vucaj, Jašari (88. Krasnići) - Muja, Fazliu (85. Isljami), Ajzeraj (61. Hadžimusa) - Simonovski.

Bonus video: