Potjera za liderom

Sutjeska dočekuje Petrovac (18 h), jedan od četiri tima koji koliko-toliko prate lidera na tabeli. Uz Iskru, druga dva najbliža pratioca se sastaju međusobno: Dečić u Tuzima igra sa Mornarom

12064 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska u derbiju dočekuje Petrovac, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Sutjeska u derbiju dočekuje Petrovac, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Lider Sutjeska ima šansu da na svom terenu nastavi seriju dobrih rezultata, mada dočekuje veoma opasni Petrovac (18 h), jedan od četiri tima koji koliko-toliko prate ritam lidera.

Druga dva, uz Iskru, sastaju se međusobno - Dečić je u Tuzima domaćin Mornaru (19 časova), a utakmica bi mogla da odredi koji će tim nastaviti borbu za sam vrh tabele.

Petrovac ima pet bodova manje od lidera i dobar napadački potencijal - najefikasniji je u ligi.

”Opasni su ubacivanjem iz drugog plana i iz kontranapada, kvalitetni su na sredini terena. Posebno izdvajam Petra Vukčevića, koji je jedan od najboljih igrača u ligi. Mi smo do sada odgovorili dobro na takve situacije, a biće interesantno da se njihova snaga u kontrama, a naša u odbrani od njih. Vjerujem da ćemo na kraju pokazati da smo jači i kvalitetniji”, rekao je Milija Savović, trener Sutjeske.

Iako Iskra, Mornar, Petrovac i Dečić koliko-toliko prate lidera, Sutjeska ne skida pogleda sa najvećeg rivala - ekipe Budućnosti, kojoj bi mogla da pobjegne danas čak 13 bodova, što bi bila nevjerovatna razlika za samo osam odigranih kola.

Naravno, glavne misli usmjerenu su na Petrovac.

”Petrovac je iskusan, sa dobrim individualcima, ali mi smo u dobrom ritmu. Oni zaslužuju poštovanje, dobiće ga, ali samo bi nas pobjeda zadovoljila”, rekao je Miloš Drinčić.

Petrovćani stižu u Nikšić da pokušaju da naprave još jedan dobar rezultat.

”Očekujem atraktivan meč sa dosta šansi. Sutjeska je lider, bez poraza, to govori dovoljno, ali i mi smo u formi. Želimo da ponovimo odnos prema igri iz prethodnih mečeva, ako to uradimo onda neće izostati dobar rezultat”, istakao je ofanzivni vezista Petrovca Balša Boričić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: