Kuman: Osjećam da imam podršku igrača, teško je prihvatiti ovaj rezultat

Barselona večeras izgubila od Benfike 3:0 meč 2. kola Lige šampiona

7074 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dva meča - šest primljenih i nijedan postignuti pogodak bilans je Barselone u Ligi šampiona i večerašnjeg poraza (3:0) od Benfike u Lisabonu.

"Mundo Deportivo" je takav učinak nazvao bez presedana, a trener Ronald Kuman smatra da večerašnji rezultat nije realan.

"Teško je prihvatiti ovaj rezultat, ne odgovara stanju na terenu. Uprkos ranom golu igrali smo dobro, sve dok Benfika nije povela 2:0", smatra Kuman.

Holanđanin je po ko zna koji put ove sezone govorio o kvalitetima ekipe.

"Neću da raspravljam sad o tome. Nema smisla da ovaj Barsin tim upoređujemo sa prethodnim. Mogu vam reći jednu stvar - osjećam da me igrači podržavaju", ocijenio je Kuman.

Nakon ranog gola Benfika je zaigrala sa više samopuzdanja i timskom igrom stigla do velikog trijufma. Igrači portugalskog tima igrali su sa više strasti, više su željeli pobjedu...

"Bili su jaki, brzi...Kod prvog i drugog gola smo morali bolje da se branimo. Imali smo dobre prilike, koje su mogle da promijene tok meča. Činjenica je da je Benfika iskoristila svoje šanse", kazao je Kuman.

Kapiten Serhio Buskets bio je razočaran.

"Teško je objasniti ovu situaciju. Utakmica se dobija dobrom igrom na oba kraja terena, a mi smo na oba bili loši. Rano smo primili pogodak, ali smo nakon toga igrali dobro, stvarali šanse, ali nijesmo postigli pogodak. To je protivnik iskoristio i kaznio nas - dva pogotka postigli su u situacijama jedan na jedan", smatra Buskets.

Dva kola su prošla, a Barsa je bez bodova i u teškoj situaciji.

"Moramo biti fokusirani na sljedeće utakmice. Bitno je da pobijedimo Dinamo Kijev oba puta i gledamo šta će rivali u grupi uraditi. Dug je put, ima još da se igra. Moramo biti pozitivni", poručio je Buskets.

Frenki de Jong je večeras odigrao 100. meč u dresu Barselone.

"Ostalo je još dovoljno utakmica do kraja i ako ih dobijemo imaćemo šansu za prolazak. Moramo biti ujedinjeni, moramo da se borimo i prebrodimo ovu situaciju. Jedini način je da radimo naporno i da se držimo zajedno", poručio je Holanđanin.

Barselona je večeras drugi put u klupskoj istoriji vezala dva poraza u jednom Uefinom takmičenju. Prvi put im se to dogodilo u sezoni 1972/1973. kada ih je u prvom kolu Uefa kupa dva puta savladao Porto.

Slijedi gostovanje madridskom Atletiku, u subotu u La Ligi. Potom dolazi reprezentativna pauza, pa meč sa Valensijom na domaćem terenu i prvi od dva duela sa Dinamom u Ligi šampiona. I onda El klasiko sa Realom...

Teški dani za tim iz Katalonije.

Bonus video: