Dalić: Jasno je da smo favoriti protiv Malte, samo su tri boda važna

Hrvatska sutra (20.45 h) gostuje na Malti i traži pobjedu nakon čega bi odluka o pobjedniku Grupe H "pala" u duelu protiv Rusije na "Poljudu", u nedjelju

2970 pregleda 0 komentar(a)
Dalić, Foto: Reuters
Dalić, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da poštuje Maltu, ali da je njegova ekipa favorit u predstojećem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dodao da će Luka Mordić vjerovatno igrati od prvog minuta.

Hrvatska sutra (20.45 h) gostuje na Malti i traži pobjedu nakon čega bi odluka o pobjedniku Grupe H "pala" u duelu protiv Rusije na "Poljudu", u nedjelju.

Povezani članci

10. Novembar 2021.

Težak put do Katara - dani odluke za Hrvatsku i Srbiju

Rusija trenutno ima dva boda više od Hrvatske, a uoči 90 minuta protiv Maltežana hrvatski selektor je ponovio da njegov tim dvije pobjede dijele od Svjetskog prvenstva i da su fokusirani samo na prvi meč.

"To je suparnik kojeg maksimalno uvažavamo, ali je jasno da smo mi favoriti. Kvalitetniji smo u svakom segmentu igre. No, sve to moramo pokazati na terenu i odigrati maksimalno ozbiljnu utakmicu. Samo su tri boda važna i zato moramo biti strpljivi. Kako ćemo doći do tri boda stvarno je manje važno. Ponavljam, prvo Malta pa tek onda možemo pričati o Rusiji", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Hrvatska je uoči posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama imala problema s povredama i bolestima igrača, a najviše se govorilo o bolesti Luke Modrića.

"Odradio je trening i sve je bilo u redu. Naravno da je viroza na njemu ostavila nešto traga. Ali, ne sumnjam da će Luka biti dobro i ako sve bude kako treba on će početi utakmicu protiv Malte", rekao je Dalić.

Govoreći o predstojećem meču, Dalić je rekao da bi bilo lijepo početi utakmici ranim pogotkom, ali je istakao da je najvažnije da se ne pojavi nervoza ako se to ne dogodi.

"Sjetimo se, u Rijeci su Maltežani dugo vremena držali nulu. Panika nam ne treba, to svakako treba izbjeći. Bilo bi lijepo što prije osigurati tri boda kako bi neke igrače mogli odmoriti za drugi susret, ali ne razmišljamo u tom smjeru", rekao je Dalić.

"Motiv? Ne treba veći motiv od Svjetskog prvenstva, od odlaska u Katar. To je jedno, a s druge strane znaš ako pobijediš Maltu da te čeka ispunjeni Poljud i atmosfera koja se događa možda i jednom u životu. To mora biti najveći motiv našim igračima", zaključio je Dalić.

Bonus video: