Dalić: Jedan od najljepših trenutaka u životu; Karpin: Igrali su dobro, jer smo im mi to dozvolili

Hrvatska danas savladala Rusiju (1:0) i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru

7196 pregleda 0 komentar(a)
Dalić, Foto: Reuters
Dalić, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić čestitao je igračima plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Vicešampion svijeta se plasirao na Mundijal nakon današnje pobjede (1:0) protiv Rusije na "Poljudu".

"Ja bih prvo čestitao igračima na sjajnoj utakmici i plasmanu u Katar. Ne samo ovima koji su igrali danas, nego svima koji su bili s nama od prve utakmice kvalifikacija. Laknulo mi je. Ovo mi je bio jedan od najljepših sportskih trenutaka u životu", kazao je Dalić nakon utakmice.

Selektor "vatrenih" potom je analizirao utakmicu.

"Teška utakmica, znam da je bilo teško gledati. Gol nas nije htio. Bilo je sve teže i teže, pogotovo kad se teren natopio vodom. Mislim da su izmjene bile sjajne i pravovremene, svaka je donijela plus. Dominirali smo, nismo im dozvolili da igraju, visokim presingom smo ih tjerali da izbijaju lopte. Karpin je izveo agresivnu ekipu, njegov je cilj bio da napravi visoki presing i da nam ne dozvoli izlazak u napad, ali nije uspio jer imamo Modrića i Brozovića koji su tu fantastični", zaključio je Dalić.

Rusiju očekuje plej-of u martu.

"Hrvatska je igrala jako dobro jer smo joj mi to dozvolili. Nijesmo imali loptu u posjedu. Ne možemo se braniti čitavih 90 minuta. Hrvatska je vršila presing i na to nijesmo odgovorili", rekao je selektor Rusije, Valerij Karpin.

Bonus video: