cfl

Nedović: Ponosno nosimo grb Budućnosti

Budućnost savladala Petrovac 2:1 i prišla vodećoj Sutjesci na šest bodova zaostatka

7500 pregleda 7 komentar(a)
Nedović na današnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević
Nedović na današnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Budućnosti savladali su danas nakon preokreta Petrovac (2:1) u 18. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige i prišli vodećoj Sutjesci na šest bodova zaostatka.

Petrovac je pod Goricom poveo nakon pogotka Marka Miličkovića, a preokret su režirali Luka Mirković i Viktor Đukanović.

„Prezadovoljan sam, prije svega, kako se ponašamo. Znate i sami kakvi su nas pehovi zadesili ove polusezone, bez koliko smo igrača nastupili i koja dva igrača su ušla zbog prinudne izmjene kada je rezultat bio negativan po nas“, poručio je trener Budućnosti, Aleksandar Nedović, koji nije mogao da računa na Miloša Raičkovića, Vasilija Terzića, Šaletu Kordića, Igora Ćukovića i Bogdana Milića, dok su zbog povreda izašli Vladan Adžić u 37. minutu i Zoran Petrović na poluvremenu...

“Mali Dakić koji je 2004. godište je ušao pri rezultatu 0:1 po ovakvom terenu, a godinu dana stariji Dašić kada je bilo 1:1. Dolazimo do granice bola i pucanja, ali svi smo vidjeli kakvi su momci grupa. Imamo zdravu svlačionicu, svi imaju nevjerovatnu želju i pomažu jedan drugom. Ostaje mi da čestitam svima“, rekao je Nedović.

Mogao je i Petrovac do izjednačenja, šanse su imali Živanović i Bašić, ali se rezultat nije mijenjao.

„Mislim da je odigrana jedna sjajna utakmica po terenu kakav je bio, vidjeli smo Petrovac koji hoće da igra fudbal i koji se možda malo uspavao misleći da će da nas pobijedi. Međutim, momci su pokazali lavovsko srce, zašto smo svi u Budućnosti i zašto sa ponosom nosimo ovaj grb“, emotivno je Nedović pokazao na grb na jakni dok je davao izjavu.

„Jesam malo emotivan, a ovo mi je možda najslađa pobjeda u karijeri, jer smo imali odnos kakav treba da imamo. Vidjeli smo da Budućnost ima perspektivu, kao i da jedan Igor Ivanović, koji je najbolji igrač lige i A reprezentativac, želi da igra sa napuknutim rebrom. Mislim da je to Budućnost“.

Budućnost je smanjila zaostatak, ali Nedović nije mnogo o tome pričao.

„O tome možemo da pričamo u maju. Nisam pravio nikakvu dramu ni kada je bilo minus 11, a mi smo praktično četiri utakmice igrali na minus 14, jer je Sutjeska igrala prije nas. Crta se podvlači u maju, a sigurno je da nećemo da likujemo večeras. Mi imamo svoje probleme, oni svoje, svako treba da gleda sebe, da se bavimo sportom, a u maju se podvlači crta ko je šta uradio“, poručio je Nedović.