Sutjeska nije uspjela, ali nije ni razočarala: Ludogorec slavio i u revanšu

Sutjeska takmičenje nastavlja u kvalifikacijama za Ligu konferencija

24571 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Ludogorets
Foto: Ludogorets
Ažurirano: 12.07.2022. 23:21h
Završeno
22:47h

Fudbaleri Sutjeske poraženi su od Ludogoreca i u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona - bugarski šampion je večeras na DG areni slavio 1:0 i potvrdio prolaz u drugo kolo.

Jedini gol večeras je postigao Sotiriu u 53. minutu.

Ludogorec će u drugom kolu igrati protiv irskog Šamroka, dok Sutjeska nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Po svemu sudeći protivnik će biti Klaksvik sa Farskih Ostrva, koji sjutra mora da nadoknadi tri gola minusa protiv Bode Glimta, što je nemoguća misija. Sutjeska će u prvom meču biti domaćin (21. jula), dok je revanš sedam dana kasnije. Iako je protivnik ekipa sa Farskih Ostrva, crnogorski prvak u taj dvomeč mora ući veoma oprezno, imajući u vidu sudbinu Budućnosti protiv drugog tima sa Farskih Ostrva, Toršavna, prošle godine u istom takmičenju.

Sutjeska je odlično otvorila meč i već u četvrtom minutu imala sjajnu šansu - Marko Matanović je šutirao, golman gostiju odbranio, a onda Vuk Striković sa nekoliko metara pogodio prečku.

Prvih deset minuta je proteklo u znaku Nikšićana, a onda su gosti shvatili da ne smiju da se opuste. Ludogorec je preuzeo inicijativu, stvorio nekoliko šansi, ali je mreža Vladana Giljena ostala netaknuta.

Sutjeska
foto: Sofascore

Nakon pola sata igre tim Milije Savovića je ponovo pokušao da pronađe put do mreže. Krstović je sa centra pokušao da lobuje Pata, da bi u finišu prvog dijela Striković imao još jednu šansu, ali je šutirao pored gola.

Na startu drugog poluvremena Sutjeska je pokušala preko Nenova, a onda su u 53. minutu gosti poveli - strijelac je bio Sotiriu. Nakon tog gola gosti su umirili utakmicu, nije bilo previše uzbuđenja...

Sutjeska nije razočarala u ovom dvomeču. U prvom susretu je dobro parirala, možda nije ni imala sreće kada je u finišu prvog meča primila drugi pogodak, ali su fudbaleri Ludogoreca i u revanšu pokazali da su, u ovom trenutku, kvalitetniji tim.

Izmjena: 23:21h
22:39h

Finiš utakmice. Nema uzbuđenja na DG areni.

22:25h

70. minut - Tekpetij je šutirao sa distance, Giljen odbranio, potom je pokušao Sotiriu, ali nema promjene rezultata.

Prilično je mirno nakon vođstva Ludogoreca.

22:20h

65. minut - Konrad mijenja Strikovića. 

Na drugoj strani Tekpetij umjesto Despodova, a Džonatan umjesto Deleva.

Izmjena: 22:22h
22:17h

62. minut - dobra šansa za goste, Sotiriu je glavom preko gola šutirao. 

22:08h

53. minut - vodi Ludogorec 1:0. Šutirao je Souza, Giljen odbranio, a onda Sotiriu lako odbijenu loptu poslao u mrežu.

22:03h

48. minut - šansa za Nenova, bez problema za Pata.

21:44h

Kraj prvog poluvremena. Sutjeska - Ludogorec 0:0. Sutjeska je tokom prvih deset minuta bila opasnija, Stiković je pogodio prečku, a onda su gosti preuzeli inicijativu, imali nekoliko šansi, ali ih nisu iskoristili.

Poslije pola sata ponovo je Sutjeska pokušala, dobro igrala, ali nije mogla do gola.

21:41h

42. minut - kombinovali su Matanović i Eraković, potom je lopta došla do Alharaiša, koji je centrirao, a Striković glavom šutirao pored gola.

21:32h

33. minut - Sutjeska je krenula u kontru, Pat je intervenisao, ali je poslao loptu samo do Krstovića, koji je sa centra pokušao da lobuje golmana Ludogoreca.

21:29h

Pola sata igre, rezultat je 0:0. Sada je priliku imao Drinčić nakon centaršuta Nenova, ali je lopta otišla pored gola.

21:21h

22. minut - Eraković je odlično pronašao Nenova, ali je udarac bugarskog napadača blokiran.

21:19h

20. minut - još jedna sjajna šansa za Despodova. Sve je krenulo nakon greške Strikovića, koji je izgubio loptu na sredini terena. Gosti su krenuli u kontru, Despodov sa lijeve strane ušao u šesnaesterac, ali je lopta završila u korner.

21:16h

18. minut - probao je i Santana, ali je njegov udarac blokirao Rudović. Lopta odlazi u korner. Sada Ludogorec ima posjed i inicijativu.

21:15h

17. minut - odlična šansa za Ludogorec. Nedjalkov je šutirao Giljen odbranio.

21:14h

15. minut - prijeti i Ludogorec. Despodov je centirao Delev iz teške pozicije šutirao pored gola.

Gosti su vidjeli da Sutjeska može biti opasna, sada se igra na polovini Nikšićana.

21:06h

Drugačiji pristup Sutjeske u odnosu na prvi meč. Nikšićani su krenuli u napad, svjesni su da eventualni brzi pogodak otvara utakmicu.

21:06h

7. minut - prilika za goste, Despodov glavom šutira pored gola.

21:03h

5. minut - zicer za Sutjesku na startu utakmice - Matanović je pokušao glavom, Pat slabo intervenisao, a onda Striković sa nekoliko metara pogodio prečku!

20:59h

Počela je utakmica na DG areni.

Bonus video: