Gvardiola: Pobjeda na "Elandu" je kompliment za igrače

Siti sinoć u 17. kolu savladao u gostima Lids 3:1

3840 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija savladali su sinoć Lids 3:1 i vratili se na drugo mjesto na tabeli.

Siti nakon sinoćnjeg trijumfa ima pet bodova manje od vodećeg Arsenala. Aktuelni šampion je u finišu prvog dijela preko Rodrija stigao do vođstva, a onda je u nastavku Erling Haland postigao dva pogotka i nastavio seriju.

"Bilo je zapravo teže u drugom nego u prvom poluvremenu, tako je meni izgledalo. Propuštene prilike su dio meča. Ali, pobjeda na ovom stadionu, protiv tima koji može sjajno da igra protiv ekipa poput Arsenala i Liverpula, je zapravo kompliment za igrače koji se tek vraćaju nakon pauze“, ocijenio je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Prokomentarisao je Gvardiola i nastup Džeka Griliša:

„Griliš je imao dvije briljantne asistncje. Kada Džek i Marez mogu da imaju loptu, onda imamo pravi tempo. Ali, i pored toga moramo da postižemo golove. Važno je da se koriste šanse, to je mentalno pitanje. Znamo sa treninga šta on može i za šta je sposoban. On nije napadač, ali veona dobro može da daje golove. Samo sebi treba da kaže – daću gol. Kada se to desi, davaće golove“, rekao je Gvardiola.

Siti je i nakon Mundijala nastavio sa dobrim izdanjima.

„Poslije Svetskog prvenstva, niko ne zna kako će ko reagovati, ali mi smo danas sa loptom bili odilični“, zaključio je menadžer Mančester sitija.

Bonus video: