Siti izgubio dva boda u Notingemu, fenjeraš Sautempton osvojio „Stamford bridž” (VIDEO)

Sautempton je napravio senzaciju i savladao Čelsi na „Stamford bridžu” 1:0. Džejms Vord-Prauz je pogotkom iz slobodnog udarca riješio meč u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena, iako su domaći do kraja prijetili

7160 pregleda 0 komentar(a)
Džejms Vord-Prauz slavi gol protiv Čelsija, Foto: Reuters/Andrew Boyers
Džejms Vord-Prauz slavi gol protiv Čelsija, Foto: Reuters/Andrew Boyers

Arsenal je duboko u sudijskoj nadoknadi došao do pobjede protiv Aston Vile u Birmingemu i vratio se na 1. mjesto Premijer lige, a tu će i ostati nakon kiksa Mančester sitija - „građani” su uzeli samo bod u Notingemu protiv Foresta, iako su vodili do 84. minuta.

Bernardo Silva je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca u 41. minutu donio prednost Mančesteru sitiju na gostovanju „šumarima”.

Domaći su se branili gotovo sve vrijeme, Erling Haland promašivao iz izglednih pozicija, a kazna je stigla u 84. minutu, kada je Kris Vud nakon dobre akcije izbjegao ofsajd i sproveo loptu u mrežu.

Tim Pepa Gvardiole je imao posjed lopte 75 odsto, 22 šuta na gol, ali ga je slaba realizacija koštala cijelog plijena. Siti sada ima 52 boda, dva manje od Arsenala, koji ima i utakmicu manje.

„Odigrali smo baš, baš dobro. Imali smo fenomenalne šanse, ali to je fudbal. Morali smo da postignemo gol. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u sezoni, ali smo izgubili dva boda” rekao je nakon meča španski stručnjak

Sautempton je napravio senzaciju i savladao Čelsi na „Stamford bridžu” 1:0. Džejms Vord-Prauz je pogotkom iz slobodnog udarca riješio meč u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena, iako su domaći do kraja prijetili.

Najveću šansu je propustio Rahim Sterling u 71. minutu, kada mu je prvo udarac glavom raščišćen sa gol-linije, a drugi blokiran.

„Prvo poluvrijeme je bilo ispod našeg nivoa. Čestitke Sautemptonu, odlično su „promiješali” utakmicu. U drugom dijelu naš odgovor je bio dobar, ali morali smo da realizujemo šanse koje smo imali. Rezultat nije dobar za nas, razočarani smo time” kratak je bio Poter.

Vord-Prauz je dao 17. gol iz „slobodnjaka”, samo jedan manje od rekordera Premijer lige, Dejvida Bekama.

U derbiju začelja, Everton je na „Gudison parku” bio bolji od Lidsa 1:0. Gol odluke je postigao Šejmus Kolmen u 64. minutu sjajnim udarcem iz mrtvog ugla. „Karamele” su ovim trijumfom preskočile Lids na tabeli i sada su u sigurnoj zoni.

Fulam je u direktnom duelu za 6. mjesto nanio Brajtonu prvi poraz u 2023. godini. Gol odluke za goste je dao Izraelac Manor Solomon u 88. minutu, dok je u 96. Brentford uzeo bod protiv Kristal Palasa (1:1).

REZULTATI:

Aston Vila - Arsenal 2:4

Brentford - Kristal Palas 1:1

Brajton - Fulam 0:1

Čelsi - Sautemtpon 0:1

Everton - Lids 1:0

Notingem forest - Mančester siti 1:1

Vulverhempton - Bornmut 0:1

Standings provided by Sofascore

Bonus video: