Arsenal pobijedio Kristal Palas i popeo se na treće mjesto na tabeli

Ekipa Arsena Vengera je ostvarila 12. prvenstvenu pobjedu i ima 40 bodova, tri manje od Liverpula i devet manje od prvoplasiranog Čelsija. Totenhem i Mančester siti na četvrtom i petom mjestu imaju po 39 bodova
2 komentar(a)
Olivije Žiru, Arsenal, Foto: Reuters
Olivije Žiru, Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2017. 18:55h

Fudbaleri Arsenala pobijedili su večeras na svom terenu u londonskom derbiju Kristal Palas sa 2:0, u utakmici 19. kola Premijer lige i popeli se na treće mjesto na tabeli.

Golove su postigli Olivije Žiru u 17. i Aleks Ivobi u 56. minutu.

Arsenal je prvi zaprijetio, imao je šanse preko Mohameda Elnenija u šestom minutu, poslije čega je lopta izbačena u korner, i Aleksisa Sančesa u 11. minutu, kada je snažno šutirao pored lijeve stative.

Šest minuta kasnije domaći su poveli atraktivnim golom Žirua. Arsenal je krenuo u kontranapad, Sančes je sa lijeve strane sa ivice šesnaesterca centrirao pred gol, a Žiru je iza leđa petom zahvatio loptu, koja je prvo udarila u prečku i ušla u gol.

To je bio njegov Žiruov šesti gol u posljednje četiri premijerligaške utakmice u kojima je bio starter.

Do kraja prvog poluvremena dvije šanse propustio je Sančes, poslije dobrih odbrana golmana Vejna Henesija. Prvi put je u 45. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, kada je Henesi je uhvatio loptu, dok je minut kasnije poslije greške defanzivaca Kristal Palasa, Čileanac pokušao sa oko pet metara, ali je golman uspio da odbrani nogom.

Drugi dio igre počeo je dobrom šansom Kristal Palasa, ali je Kristijan Benteke loše zahvatio loptu glavom.

Arsenal je udvostručio vođstvo u 56. minutu preko Aleksa Ivobija. Lopta se na petercu od Skota Dana odbila do Ivobija koji je zahvatio glavom, a na gol liniji Džoel Vord nije uspio da je izbaci. On je glavom zahvatio loptu koja je udarila u prečku a zatim ušla u mrežu, a gol je pripisan Ivobiju.

Kristal Palas je poslije toga imao nekoliko prilika, ali je golman Arsenala Petr Čeh uspio da sačuva svoju mrežu. Prvo je u 59. minutu Benteke pokušao glavom poslije kornera, Čeh je odbranio, a lopta se zatim odbila do Kabajea koji je pokušao iz voleja, ali je golman domaćih ponovo bio uspješniji. Dva minuta kasnije Čeh je odbranio i udarac Androsa Tauzenda, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca.

Do kraja utakmice dobru šansu propustio je Aron Remzi u 89. minutu kada je sa ivice šesnaesterca šutirao pored desne stative, kao i Aleks Okslejd-Čemberlen u trećem minutu nadoknade vremena, ali je njegov udarac odbranio Henesi.

Arsenal je preuzeo treće mjesto na tabeli od Totenhema, koji je ranije danas kao gost pobijedio Votford sa 4:1.

Ekipa Arsena Vengera je ostvarila 12. prvenstvenu pobjedu i ima 40 bodova, tri manje od Liverpula i devet manje od prvoplasiranog Čelsija. Totenhem i Mančester siti na četvrtom i petom mjestu imaju po 39 bodova.

Kristal Palas je u posljednjih pet utakmica bez pobjede, zauzima 17. mjesto na tabeli sa 16 bodova i ima dva više od Sanderlenda koji se nalazi u zoni ispadanja na 18. mjestu.

Totenhem na krilima Kejna i Alija pobijedio Votford

Fudbaleri Totenhema pobijedili su danas na svom terenu u Londonu Votford sa 4:1, u utakmici 19. kola Premijer lige.

Napadač Totenhema Hari Kejn postigao je dva gola, u 27. i 33. minutu, uz jednu asistenciju, u svojoj 100. premijerligaškoj utakmici za klub. On je u 100 utakmica u Premijer ligi postigao 59 golova. Takođe, dva gola protiv Votforda postigao je i Dele Ali, u 41. i 46. minutu.

Totenhem je od početka stvarao šanse, a prvu ozbiljnu propustio je Deni Rouz u 23. minutu kada je šutirao preko gola. U 27. minutu pokušao je Dele Ali, ali je sa oko 25 metara pogodio prečku. U nastavku akcije Totenhem je poveo golom Kejna poslije asistencije Kirana Tripijea.

Domaći su šest minuta kasnije stekli dva gola prednosti, a ponovo su u akciji učestvovali Kejn i Tripije. Tripije je s desne strane centrirao i ubacio loptu pred gol, a Kejnu nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Treći gol za Totenhem postigao je Dele Ali u 44. minutu. Centrirao je Kejn u šesnaesterac, jedan igrač Votforda loše je reagovao i izbacio loptu samo do Alija, koji je lako postigao gol.

Već u prvom minutu drugog poluvremena Ali je postigao svoj drugi gol, a četvrti za Totenhem, poslije nove greške gostujućih igrača i asistencije Kejna. Do kraja utakmice dobru priliku za Totenhem imao je Kejn iz slobodnog udarca, ali je golman Eurelio Gomes odbranio i izbcio loptu u korner.

Konačan reziltat postavio je Junes Kabul u drugom minutu nadoknade vremena poslije velike gužve pred golom domaćih.

Totenhem je ostvario 11. pobjedu u ligi, a četvrtu uzastopnu.

Votford je pretrpio deveti poraz u prvenstvu i zauzima 13. mjesto na tabeli sa 22 boda.

Bonus video: