Benites: Nisam vjerovao upravi Njukasla - Vijesti.me
"TRI GODINE NEISPUNJENIH OBEĆANJA"

Benites: Nisam vjerovao upravi Njukasla

Direktor Njukasla Li Čarnli je za vikend rekao da je Benites napustio klub zbog novca, a španski trener odgovorio je: "Da je to slučaj, otišao bih mnogo ranije"

Benites
Benites (Foto: Tim Ireland/AP)

Bivši trener Njukasla Rafael Benites rekao je da je napustio taj fudbalski klub pošto je izgubio povjerenje u upravu, posle "tri godine neispunjenih obećanja". 

Benitesu je 30. juna istekao ugovor sa Njukaslom i napustio je klub pošto nije uspio da se dogovori sa upravom o nastavku saradnje. On je posle toga preuzeo kineski klub Dalijen Jifang.

Direktor Njukasla Li Čarnli je za vikend rekao da je Benites napustio klub zbog novca, a španski trener odgovorio je: "Da je to slučaj, otišao bih mnogo ranije".

"Uprava Njukasla imala je godinu dana da riješi moj ugovor, ali kada smo se sastali na kraju sezone, nisu mi dali ponudu koju sam mogao da prihvatim. Rekli su mi da ne žele da ulože u akademiju ili terene za treniranje, a ako žele, mogu da objasnim zbog čega je (vlasnik) Majk Ešli to odbio. Njihova ideja projekta je dovođenje igrača mlađih od 24 godine, a po mom mišljenju, raspoloživi budžet nije bio dovoljan da se takmičimo za mjesto među prvih 10", naveo je Benites u kolumni za Atletik, prenio je Skaj. 

On je rekao da je posle tog sastanka znao da mu klub neće dati ozbiljnu ponudu.

"Kada je ponuda stigla, 19 dana kasnije, radilo se o istoj plati kao i prije tri godine, uz manje kontrole prilikom dovođenja igrača. Poslije tri godine neispunjenih obećanja, nisam im vjerovao", naveo je španski trener.

Benitesa je na klupi crno-bijelih zamijenio Stiv Brus.