Đavolski Ibrahimović umirio Sent Etjen, Roma pregazila Viljareal

U prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope, Mančester junajted pobijedio na Old Trafordu Sent Etjen 3:0, a Roma u gostima Viljareal 4:0.
3 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2017. 22:13h

Braća Pogba, Pol i Florentin, emotivno su se pozdravili na travnjaku Old Traforda prije početka meča Mančester junajteda i Sent Etjena.

Nakon prvog duela šesnaestine finala Lige Evrope radovao se samo mlađi Pol i to zahvaljujući Zlatanu Ibrahimoviću.

Fenomenalni Šveđanin, koji ne priznaje godine, het trikom - prvim u novoj sredini - je poveo „đavole“ ka plasmanu među najboljih 16 ekipa.

Gosti nisu igrali toliko loše koliko rezultat sugeriše. Naprotiv, u prvom dijelu su imali nekoliko povoljnih situacija za postizanje gola, ali nisu našli rješenje za Ibrakadabrinu magiju...

Roma je završila posao oko prolaska.

„Vučica“ je na „El Madrigalu“ četiri puta ugrizla Viljareal, golovima Emersona i Džeka (het trik), i time učinila revanš suvišnim.

Duga pauza u ruskom prvenstvu ostavila je trag na Zenitu – tim iz Sankt Petersburga izgubio je u Briselu od Anderlehta 2:0. Novajlija Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za poraženi tim, u kome nije bilo crnogorskog reprezentativca Luke Đorđevića.

Gent je do Lige Evrope stigao preko dva kruga kvalifikacija, a grupnu fazu prošao je kroz „iglene uši“, pobijedivši u gostima Konjaspor u posljednjem, šestom kolu.

Uz slabu formu u belgijskom šampionatu, sve to je činilo „bufale“ autsajderima u prvom meču šesnaestine finala, u kome su dočekali ozbiljnog kandidata za trofej Totenhem.

Ipak, kao mnogo puta, pokazalo se da imena ne igraju fudbal – Gent je pobijedio goste sa Ostrva 1:0 i zabrinuo ih uoči revanša koji je na programu za sedam dana.

Jedini pogodak na meču bio je djelo napadača Perbea, koji je zatresao mrežu Ljorisa u 59. minutu.

I drugi belgijski predstavnik među 32 najbolja tima, ima dobru podlogu za revanš - Genk, koji je na putu do grupne faze srećno izbacio Budućnost, je u gostima remizirao sa rumunskom Astrom 2:2.

Nakon večerašnjih utakmica, za osminu finala već mogu da se pripremaju Rostov, Lion i Kopenhagen.

Ruski sastav je sa 4:0 isprašio prašku Spartu, „dječaci sa Žerlana“ su u gostima savladali AZ Alkmar 4:1, dok je danski šampion u Bugarskoj trijumfovao nad Ludogorecom 2:1.

Šampion Lige Evrope iz 2009. godine Šahtjor vraća se sa Balaidosa sa velikim trijumfom 1:0 nad Seltom – Argentinac Blanko je debi za Ukrajince ukrasio golom u 26. minutu.

U dobrom raspoloženju, revanš iščekuje i Fiorentina, kojoj je dragocjenu pobjedu u Menhengladbahu donio Bernardeski u 44. minutu.

Krasnodar je 2014. godine debitovao na međunarodnoj sceni, stigavši do grupne faze Lige Evrope.

Sezonu kasnije, "bikovi" su prvi put prošli u eliminacionu rundu manje atraktivnog kontinentalnog takmičenja.

Ove godine, ruski klub mogao bi da napravi još jedan korak naprijed - u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, Krasnodar je na svom terenu pobijedio Fenerbahče 1:0.

Jedini pogodak postigao je švedski vezista Viktor Klaeson u 4. minutu.

Revanš se igra za sedam dana u Istanbulu.

Prvi mečevi šesnaestine finala Lige Evrope

Krasnodar – Fenerbahče 1:0 (1:0)

Astra – Genk 2:2 (1:1)

AZ Alkmar - Lion 1:4 (0:2)

Borusija Menhengladbah – Fiorentina 0:1 (0:1)

Selta – Šahtjor 0:1 (0:1)

Rostov – Sparta Prag 4:0 (3:0)

Gent – Totenhem 1:0 (0:0)

Ludogorec – Kopenhagen 1:2 (0:1)

Olimpijakos – Osmanlispor 0:0

Anderleht – Zenit 2:0 (2:0)

Atletik Bilbao – APOEL 3:2 (1:1)

Hapoel – Bešiktaš 1:3 (1:2)

Legija – Ajaks 0:0

Mančester junajted – Sent Etjen 3:0 (1:0)

PAOK – Šalke 0:3 (0:1)

Viljareal – Roma 0:4 (0:1)

Bonus video: