FIFA odbila zahtjev Barselone da registuje Turana

Timu iz Katalonije je zabranjeno da registruje pojačanja prije januara zbog malverzacija prilikom dovođenja maloljetnih igrača, ali se povredom Rafinje otvorila pravna mogućnost da se Turčin ili Aleiš Vidal ipak registruje ranije
0 komentar(a)
Arda Turan, Foto: Reuters
Arda Turan, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2015. 10:58h

Poslije teške povrede Rafinje, Barselona je podnijela zahtjev da registruje Ardu Turana, ali je FIFA blokirala taj postupak.

Timu iz Katalonije je zabranjeno da registruje pojačanja prije januara zbog malverzacija prilikom dovođenja maloljetnih igrača, ali se povredom Brazilca otvorila pravna mogućnost da se Turčin ili Aleiš Vidal ipak registuruje ranije.

Mladi vezista pokidao je prednje ukrštene ligamente koljena u remiju protiv Rome u Ligi šampiona (1:1), pa mu slijedi višemesečna pauza.

Pravni savjetnik Barse Toni Freiše je smatrao da je aktuelni prvak Evrope stekao pravo da, usljed teške povrede prvotimca, na njegovo mjesto registruje drugog igrača.

Čelnici tima sa „Kamp noua“ su uputili zahtjev za registraciju Turana Kraljevskom fudbalskom savezu Španije (RFEF), koji je to odobrio.

Ali, odmah je reagovala FIFA, podsjetivši obje strane da Katalonci ne mogu da registruju nove igrače do januara 2016.

Bonus video: