"Gazdarica Olga" gura Grofa na klupu, ali navijači ne žele promjene

Ruski mediji pišu da su šanse da se najbolji crnogorski trener preseli iz Rostova u Lokomotivu manje nego što su bile u ponedjeljak.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2014. 15:56h

Iako je prije nekoliko dana bio "već viđen" na kormilu moskovske Lokomotive, crnogorski trener Miodrag Božović još nije dobio finalni poziv presjednice kluba Olge Smorodskaje da sjedne na klupu jednog od giganata ruskog fudbala.

Stvari se, štaviše, komplikuju posljednjih dana, javljaju ruski mediji, pa su šanse da se najbolji crnogorski trener preseli iz Rostova u Lokomotivu manje nego što su bile u ponedjeljak.

O čemu se radi? Grof navodno uživa velike simpatije predsjednice kluba, čuvene "gazdarice Olge", koja želi da se otarasi sadašnjeg trenera, Bjelorusa Leonida Kučuka, te postavi Božovića na kormilo. Navodno mu je već telefonirala i kazala mu da se spremi za dolazak.

Ni Olga, međutim, nije svemoćna. Da bi promijenila trenera, mora da sačeka potvrdu Upravnog odbora kluba koji je u rukama moćne ruske željeznice. I dok se čeka sastanak, Kučuk i dalje vodi tim, čak je i ubijeđen da će ostati na kormilu, uprkos svakodnevnim natpisima ruskih medija da se samo traži najefikasniji način njegove smjene.

Problem su, međutim, i navijači, koji su nakon posljednjih neuspjeha - loš start u prvenstvu, ispadanje u Ligi Evrope - okrenuli palac dolje upravi kluba, a ne treneru.

"Gazdarica Olga mijenja trenere kao čarape", napisali su juče ruski mediji, što je gnijev simpatizera kluba dodatno usmjerilo prema upravi kluba, a ne prema Kučuku, kojeg su navijači zagotivili nakon što je prošle sezone umalo donio "železnodorožnikima" prvu titulu od 2004. godine. U tome ga je, kakva koincidencija, spriječio upravo Miodrag Božović, čiji je Rostov u pretposljednjem kolu slavio protiv Lokomotive sa 2:0 u za njih nebitnom meču, i svrgnuo je sa vrha.

Olga, dakle, želi još jednu promjenu na klupi i želi upravo Božovića, ali je pitanje da će pred Upravnim odborom uspjeti da izdejstvuje još jednu smjenu, a sve pred pritiskom navijača da "prestane da mijenja trenere kao čarape", te da se okrene pojačanjima.

"Gazdarica Olga" je jedna od najupečatljivijih figura u ruskom fudbalu. Ova 58-godišnja dama predstavlja "strah i trepet" za sve trenere Lokomotive, ruski mediji pišu da se ne libi i da se spusti u svlačionicu i održi bukvicu treneru i igračima.

Na svojoj koži to je najbolje osjetio Hrvat Slaven Bilić, koji je smijenjen nakon loših rezultata.

Ukoliko preuzme Lokomotivu, Božovića, dakle, ne očekuje lak posao, iako za sada uživa Olgine simpatije...

Bonus video: