Igraju sa Mornarom, navijaju za Rudar

Važno je da budemo skoncentrisani na našu utakmicu, da ne razmišljamo o onome šta će se desiti na drugom terenu, jer na to ne možemo da utičemo", kaže pomoćni trener Budućnosti Vukčević
0 komentar(a)
Bud, Foto: Savo Prelević
Bud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2011. 13:12h

Svi krediti su potrošeni, ostala je samo još jedna šansa - Budućnost sjutra u Podgorici mora da pobijedi Mornar i da se nada da Mogren neće uzeti sva tri boda u Pljevljima. Samo u tom slučaju derbi u Budvi naredne subote odlučivaće o tituli.

Pogoričani su, naime, u proljećnom dijelu sezone propustili čak tri šanse da iskoriste kikseve Mogrena. Ali, nadaju se da će dobiti još jednu...

"Još uvijek smo u tri za titulu, u opticaju je devet bodova. Protiv Mornara, nažalost, možemo da obavimo samo pola posla, jer druga polovina ne zavisi od nas. Nadamo se, ipak, da Rudar može da zaustavi Mogren", kaže pomoćni trener Budućnosti Nenad Vukčević.

Nije prvi put da sudbina podgoričkog kluba u finišu sezone zavisi od okršaja Rudara i Mogrena u Pljevljima. Prije dvije sezone slavili su Budvani, a prije 12 mjeseci slavili su Pljavljaci - nijedan od ta dva rezultata nije išao na ruku Budućnosti.

"Sportski je nadati se. U Pljevljima se sastaju dvije izuzetno kvalitetne ekipe i mislim da je sve moguće. Rudar će igrati za sebe, navijače i reputaciju, a Mogren će se takođe boriti za svoje ciljeve. Vidjećemo šta će biti, mi se u svakom slučaju nadamo da će domaćin biti uspješniji", kaže Vukčević i priznaje da će se šanse njegovog tima da osvoji titulu svesti na puku teoriju ako pobijedi Mogren.

"Ako pobijedi Mogren, velika je vjerovatnoća da će sve biti gotovo, iako matematički neće".

Vukčević je, međutim, upozorio svoje fudbalere:

"Važno je da budemo skoncentrisani na našu utakmicu, da ne razmišljamo o onome šta će se desiti na drugom terenu, jer na to ne možemo da utičemo. Više puta u dosadašnjem dijelu sezone se dešavalo da Mogren ne pobijedi svoj meč, ali da ni mi ne iskoristimo njihov kiks. Zato moramo da budemo spremni da reagujemo", kaže Vukčević.

Podgoričane protiv Mornara vjerovatno očekuje novi težak meč, što zbog problema sa povredama, što zbog izuzetno lošeg učinka na domaćem terenu ove sezone.

"Desetkovani smo posebno u odbrani, jer je Radović povrijeđen, a Đikanović i Cicmil suspendovani. Nije samo to problem, jer Bošković neće moći da nastupi zbog žutih kartona, a Orahovac zbog povrede", nabrojao je Vukčević.

Podgoričani se suočavaju sa još jednim problemom, i to vrlo ozbiljnim - fudbaleri i stručni štab već četiri mjeseca nisu primili plate, tokom sedmice je prijetio čak i štrajk.

"Istina je da su fudbaleri tražili sastanak, ali vjerujem da je trenutno to periferna stvar u odnosu na prvenstvo i borbu za titulu. Jer, mislim da su i oni svjesni da je teren trenutno proiritet, a da će sve ostale stvari doći na red. Uostalom, brzo će kraj prvenstva. Najvažnije je da se tokom sedmice treniralo nornalno", zaključuje Vukčević.

Barani su svjesni da od svih timova u opasnoj zoni u ovom kolu imaju najteži mogući posao. Savladati u direktnom duelu jednog od pretendenata za šampionski tron i to na gostujućem terenu u Podgorici , neće biti nimalo lako. Ruku na srce, izabranici Borisa Ljutice bili bi zadovoljni i osvojenim bodom. Defanzivni pristup ne znači i pozitivan rezultat, jer je koncentraciju protiv jakog rivala teško držati tokom devedeset minuta.

Recept za uspjeh leži u borbenosti i izgaranju svih pojedinaca na svakom dijelu terena.

“Opet smo suočeni sa kadrovskim problemima jer u timu neće biti standardnih Jelenića i Vojvodića zbog kartona. Imamo izuzetno težak raspored u finišu, i svaki meč nam je presudan. Zna se ko je favorit u predstojećem mecu. Ali nekada favoriti ne opravdaju ulogu koja im je ranije data. Ne želim defanzivu, niti da branim bod. Imamo svoju igru, jako srce kod igrača koje često zna da odnese prevagu i kolektivni duh koji je izrazito izražen. To su naše prednosti i vjerujem u ove momke da će pružiti svoj maksimum. Pa šta bude“, kategoričan je šef struke Mornara Boris Ljutica.

Meč Budućnost - Mornar počinje u 17 časova, a sudi Nikola Dabanović.

Bonus video: