Inter tone, Đenova usamljena na trećem mjestu

Gosti do 67. minuta vodili 2:0
0 komentar(a)
Đenova, Foto: Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Đenova, Foto: Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Ažurirano: 07.12.2014. 21:56h

Đenova zasada ima sezonu iz snova, Đanpjero Gasperini očigledno zna kako da ruši favorite u Seriji A.

"Grifoni" su u jednom od derbija kola savladali Milan sa 1:0 i sada su sami na trećem mjestu na tabeli sa 26 bodova, dva više od Napolija, a tri od Lacija... U ovom kolu na manju razliku može da im priđe samo gradski rival Sampdorija - ako tim Siniše Mihajlovića sjutra veče savlada Veronu u gostima imaće bod manje.

Na "Ferarisu" je Milan kada se sve sabere bio nemoćan, a jedini gol dao je Luka Antoneli u 52. minutu, pa je Đenova nastavila veliki niz protiv ekipa objektivno boljih od sebe, jer je ranije pobijedila i Juventus i Lacio, a nije izgubila ni od Fiorentine... Jedina mrlja je za navijače "zabranjeni" poraz od Sampdorije...

Napoli je remizirao i treći put zaredom u ligi. Nakon što je podbacio protiv Kaljarija i Sampdorije, sada je bod iz Napulja odnio Empoli (2:2).

Gosti iz Toskane, međutim, mogu da žale i za sva tri, jer su imali veliki broj šansi, u 53. minutu i vodili sa 2:0, ali su domaćina poraza sačuvali Duvan Sapata i Džonatan de Guzman.

A Inter tone sve dublje, pa je već sada jasno da ni smjena Valtera Mazarija i povratakl Roberta Manćinija nije promijenio ništa u pozitivnom smislu u Milanu.

Mjeru "crno-plavima" je uzeo Udineze koji je preokretom u drugom poluvremenu slavio sa 2:1 golovma Bruna Fernandeša i Sirila Teroa, koji je samo iskoristio poklon Rodriga Palasija s centra igrališta.

Tako su trener "zebri" Andrea Stramaćoni i njegov pomoćnik Dejan Stanković, bivši članovi Intera, trijumfalno prošli kroz "Meacu"...

Lacio je savladao Parmu u gostima i nanio joj četvrti vezani poraz, a ukupno 12. u 14 kola ove sezone.

Rezultati

Atalanta - Ćezena 3:2 (Benaluan 45+1, Stendardo 50, Morales 52 - Defrel 31, 43)

Đenova - Milan 1:0 (Antoneli 32)

Parma - Lacio 1:2 (Paladino 45 - Mauri 45+3, Anderson 59)

Napoli - Empoli 2:2 (Sapata 67, De Guzman 72 - Verdi 19, Rugani 53)

Inter - Udineze 1:2 (Ikardi 44 - Fernandeš 60, Tero 71)

Ponedjeljak

Kaljari - Kjevo (19.00)

Verona - Sampdorija (21.00)

Subota

Roma - Sasuolo 2:2

Torino - Palermo 2:2

Petak

Fiorentina - Juventus 0:0

Bonus video: