Jovetić pogodio za preokret Sitija u Sanderlendu

0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2014. 21:14h

Stevan Jovetić je postigao 4. gol u Premijer ligi ove sezone, a Mančester siti slavio u Sanderlendu sa 4:1 i nastavio da prati vodeći Čelzi.

"Crne mačke" su povele u 19. minutu golom Konora Vikama, a onda su na scenu stupili argentinski i crnogorski napadač.

Jovetić je 21. minutu dodao loptu Agueru, koji se oslobodio čuvara i projektilom sa 15 metara postigao 13. gol u Premijer ligi ove sezone.

Šest minuta prije kraja prvog poluvremena uloge su bile promijenjene - Aguero je oslobodio prostor, a Jovetić pogodio četvrti put u engleskom šampionatu ove sezone.

Na startu nastavka, Siti je postigao i treći gol: bek Sabaleta reagovao je u stilu napadača i lobovao golmana Pantilimona za 3:1.

Odmah nakon toga Jovetića je zamijenio Milner, a Aguero dodao još jedan gol (14. ove sezone) za konačnih 4:1.

Kako stvari stoje, Siti će biti jedini konkurent Čelziju u trci za titulu. Jer, Sautempton je posustao - nakon poraza od Mančester sitija u nedjelju, "sveci" su izgubili i od Arsenala na "Emirejtsu". Presudio je Aleksis Sančes, golom u 89. minutu.

A lider Čelzi nastavlja u fantstičnu seriju - izabranici Žozea Murinja su u londonskom derbiju protiv Totenhema zabilježili 11. pobjedu ove sezone (3:0), uz samo tri remija.

Nije igrao suspendovani Dijego Kosta, ali nije ni morao - Azar je otvorio "sparse", nakon čega su po jednom pogodili Didije Drogba i Loik Remi.

Čelzi ima šest bodova više od Mančester sitija, a 10 od trećeplasiranog Sautemptona.

Rezultati:

Čelzi - Totenhem 3:0

Azar 19, Drogba 22, Remi 73.

Sanderlend - Mančester siti 1:4

Vikam 19 - Aguero 21, 71, Jovetić 39, Sabaleta 55.

Arsenal - Sautempton 1:0

Aleksis Sančes 89.

Everton - Hal 1:1

Lukaku 34 - Aluko 59.

Bonus video: