Kojašević u vrhu liste asistenata evropske zone kvalifikacija

Ofanzivac Vardara sa četiri asistencije dijeli četvrto mjesto, zajedno sa Tomasom Milerom iz Njemačke, Davidom Silvom iz Španije i Rikardom Kvarežmom iz Portugala. Najbolji Tadič iz Srbije, iza njega Pjanić iz BiH i Mertens iz Belgije
72 pregleda 2 komentar(a)
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2017. 08:59h

Crnogorski reprezentativac Damir Kojašević nalazi se u vrhu liste asistenata evropske zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon njegovih nevjerovatnih centaršuteva Crna Gora je postigla četiri gola u ovom kvalifikacionom ciklusu - Jovetić protiv Rumunije, Savić i Vukčević protiv Kazahstana, te Mugoša prije dva dana protiv Poljske.

Odličan učinak u dosadašnjem toku kvalifikacija Kojašević je upotpunio i jednim golom, protiv Jermenije u Jerevanu.

Ofanzivac Vardara sa četiri asistencije dijeli četvrto mjesto na listi asistenata evropske zone kvalifikacija, zajedno sa Tomasom Milerom iz Njemačke, Davidom Silvom iz Španije i Rikardom Kvarežmom iz Portugala.

Prvi na listi je Srbin Dušan Tadić, koji je u dosadašnjem toku kvalifikacija podijelio čak sedam asistencija. Drugi je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić sa šest asistencija, a treći Belgijanac Dris Mertens sa pet.

Crna Gora ima fudbalera i u gornjem dijelu liste najboljih strijelaca kvalifikacija.

Sa tri postignuta gola na četiri odigrana meča, Stevan Jovetić dijeli šestu poziciju najboljih strijelaca, zajedno sa Davidom Silvom iz Španije, Edenom Azarom i Drisom Mertensom iz Belgije, te Adamom Nemecom iz Slovačke.

Portugalac Kristijano Ronaldo je prvi na listi sa devet golova, odmah iza njega je Poljak Robert Levandovski sa osam, Belgijanac Romelu Lukaku je dao šest, Tomas Miler (Njemačka), Anrde Silva (Portugal) i Ćiro Imobile (Italija) po pet, dok je lista igrača koji sa po četiri gola dijele peto mjesto poduža.

Po četiri gola u kvalifikacijama dali su Dijego Kosta i Vitolo (Španija), Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović (Srbija), Garet Bejl (Vels), Mario Madžukić (Hrvatska), Ilija Nestorovski (Makedonija), Adam Šalai (Mađarska) i Orelijan Žoakim (Luksemburg).

Bonus video: