Lovćenu bodovi iz Bara

"Dozvolili smo sebi da primimo gol iz prekida, a evidentno je da nam nedostaje agresivnosti u igri i na tome ćemo dodatno raditi", rekao je pomoćni trener Mornara, Zoran Đurašković
1 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2013. 09:04h

U sudaru dva “old tajmera” crnogorskog fudbala, klubova duge tradicije od kojih je jedan (Lovćen) ove godine proslavio stogodišnjicu, a drugi (Mornar) uskoro slavi 90. rođendan, slavio je stariji, spretniji ali očigledno i srećniji tim.

Ni da je bilo neriješeno, s obzirom na to kakav se loš fudbal igrao na Topolici, ne bi bilo nepravedno.

"Zadovoljan sam rezultatom, ali nisam igrom svog tima. Odlučivale su nijanse, a mi smo gol postigli iz prekida. Bilo je nekoliko poluprilika, ali nije bilo izgrađene igre, lijepih akcija, onoga što publiku dovodi na stadion. Ovi bodovi trebalo bi da nam budu podstrek za naredne mečeve", rekao je trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Iz prvog poluvremena vrijedan pomena je pokušaj Luke Rotkovića u 34. minutu, kada je njegov udarac sigurno ukrotio golman Dragojević.

Dva minuta ranije Lovćen je pokazao zube preko Radovića čiji je udarac na granici između šuta i centaršuta završio na spoljnem dijelu mreže.

Mojaš Radonjić je mijenjao već na poluvremenu, uveo Vušurovića i u 63. minutu se ispostavilo pogodio zamjenu.

Nakon kornera koji je dobro izveo Vuk Martinović smušenost odbrane Mornara iskoristio je rezervista Cetinjana i bukvalno sa gol linije loptu sproveo u mrežu.

Mornar je od tog trenutka malo došao do daha i u 76. minutu imao stopostotnu priliku za izjednačenje, ali je nakon dobro izvedenog kornera Divanovića usamljeni Rotković sa svega nekoliko metara loptu glavom nije sproveo u mrežu.

"Dozvolili smo sebi da primimo gol iz prekida, a evidentno je da nam nedostaje agresivnosti u igri i na tome ćemo dodatno raditi", rekao je pomoćni trener Mornara, Zoran Đurašković.

Mornar - Lovćen 0:1 (0:0)

Bar - Stadion SRC Topolica. Gledalaca: 300. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić), Željko Raičević (Podgorica). Strijelac: Vušurović 63. minutu. Žuti kartoni: Kajević (Mornar), Damjanović (Cetinje).

Mornar: Lakićević 5,5, Dubljević 5,5, Arsenijević 5,5, Petrović 6,5, Obradović 5,5 (Tomić), Radulović 6 (Bogdanović), Mijušković 6, Tajević 5,5 (Jovović), Divanović 6,5, Rotković 6, Živković 5,5.

Lovćen: Dragojević 6,5, Vukčević 6,5, Martinović 7, Tatar 6,5, Damjanović 6, Mirković 6, Radović 6 (Vušurović 7,5), Merdović 6 (Radunović), Perutović 6,5, Halilović 6,5, Brnović 6,5 (Bogdanović).

Bonus video: