Mornar nadmašio očekivanja

"Volja, želja, kvalitet i znanje nijednog trenutka nijesu bili upitni. Zato i ovaj uspjeh jeste veći. Sada nas tek čeka pravi posao", rekao je kormilar Mornara Obren Sarić
2 komentar(a)
Mornar, Foto: Anto Baković
Mornar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 09.06.2012. 22:22h

Nakon bolne eliminacije Mornara iz elite prije ravno godinu, u Baru će se već u avgustu gledati prvoligaški fudbal.

Ako je bilo onih skeptičnih sa početka sezone - a jeste, kada je barski sastav ostao bez većine standardnih prvotimaca, svi oni su se u dvomeču sa Beranama uvjerili u moć sastava Obrena Sarića.

U dosadašnjim mečevima baraža od obnove nezavisnosti vjerovatno nijedna ekipa u ovakvom stilu i maniru nije obezbijedila elitu. Uspjeh je veći, kada se zna da je uloga favorita u dvomeču pripala, potpuno logično, prvoligašu.

"Uprava, stručni štab, igrači i dobar dio vjernih navijača su od početka vjerovali u ovaj projekat, čak i onda kada smo jesenji dio sezone završili iza zone baraža. Barani su iznijeli najveći dio tereta, a igrači sa strane su se odlično uklopili u sve zamisli. Volja, želja, kvalitet i znanje nijednog trenutka nijesu bili upitni. Zato i ovaj uspjeh jeste veći. Sada nas tek čeka pravi posao", rekao je nakon prospavane noći kormilar Mornara Sarić.

Sportski direktor Barana Nikola Dedaj vedrim duhom, fudbalskim znanjem i prijateljskim odnosom sa članovima stručnog štaba i igračima, jednostavno je svima prenio pobjednički mentalitet. Čovjek koji manje polaže na priču, a više na rad, jedan je od najzaslužnijih što je Mornar tu gdje jeste.

"Vjerovao sam od samog početka da možemo ostvariti sve zacrtano. Vjerovala je kompletna uprava na čelu sa predsjednikom Pavićevićem. Vjerovali su i svi oni koji su bliski klubu. Iz naše vjere je proistekao ovaj fantastičan uspjeh. Srce mi je puno. Publika se vratila na stadion. Probudili smo sve one pozitivne emocije kod većine navijača. Napravili smo od našeg Mornara već sada ozbiljan klub, koji, obećavam vam, naredne sezone neći igrati samo epizodnu ulogu u eliti. Mornar će biti veliko iznenađenje, budite sigurni u to", rekao je Dedaj za „Vijesti”.

Kapiten Aleksandar Jelenić je predvodio ekipu na terenu, bio pravi lider. Dijete Mornara i borac bez kompromisa ne ističe pojedince, za veliki uspjeh zaslužan je kompletan kolektiv.

"Ispravili smo sve greške od prošle godine, vratili Berancima dug, i sada smo tu gdje jesmo, i gdje nam je mjesto. Bili smo pravi tokom kompletne sezone, a dobri rezultati nisu mogli izostati. Publika je bila fantastična, a momci su odigrali kompletnu godinu kao ekipa koja zna šta hoće. Disali smo kao jedan, izgarali jedni za druge i to je recept za uspjeh", dodao je Jelenić.

Igračima predstoji kraći odmor, stručnom štabu kvalitetna priprema trenažnog procesa, upravi razgovori i dovođenje adekvatnih pojačanja. A Mornaru i Baranima možda i poneka evropska utakmica u godinama koje predstoje...

Bonus video: