Murinjo: I remi bi bio dobar

Ni remi od 1:1 ne bi bio loš. U suštini, neriješen rezultat kod kuće nikada nije loš rezultat u Ligi šampiona - rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.04.2011. 18:41h

Madridski Real je praktično prežalio Primeru i digao ruke od borbe sa Barselonom, pa je Liga šampiona idealno takmičenje u kojem „merengesi” moraju da pokažu da su spremni za velike stvari.

Žozea Murinja bi, na kraju krajeva, samo trofej u evropskom takmičenju spasao otkaza, a pred duel sa Totenhemom u Madridu Specijalni je bio isti kao i uvijek, pun izjava koje baš i ne govore da njegov tim može do titule. Ipak, to je samo varka... Portugalac je odmah na početku konferencije „zablistao” kada je odgovorio na pitanje da li bi prihvatio da se meč završi bez golova.

- Zašto ne bih? To nikada nije loš rezultat, pogotovo zato što niste primili gol. Ipak, ni remi od 1:1 ne bi bio loš. U suštini, neriješen rezultat kod kuće nikada nije loš rezultat u Ligi šampiona - rekao je Murinjo.

Tu nije kraj - Murinjo je odbio da prizna da je njegov tim pod pritiskom u Ligi šampiona

- Mi nismo pod pritiskom, imamo devet titula prvaka Evrope. Totenhemu nije lako, on mora da pobijedi, jer nema nijednu - kazao je Murinjo u svom stilu.

Sve će se vidjeti sjutra veče na „Santjago Bernabeuu”, a Realu predstoji težak period, pogotovo ako se zna da u timu neće biti Karima Benzeme i da su pod znakom pitanja Marselo, Kristijano Ronaldo i Anhel di Marija.

- Karim je otpisan, a za ostale ne znam. Sve ćete znati nekoliko sati prije utakmice - istakao je Murinjo.

Pričao je i o Geretu Bejlu, za kojeg se sve više pominje da će na ljeto da stigne u Madrid.

- Odličan je igrač, ali ima još dosta da napreduje, mlad je. Totenhem ga se neće lako odreći, takvog igrača nije jednostavno kupiti. Mi imamo Ronalda, koji može da igra na toj poziciji, Marsela takođe - rekao je trener Reala, a onda se osvrnuo na znanje svog kolege iz Totenhema Harija Rednapa.

- Sjajan je menadžer, može da vodi svaki tim. Za njega nema limita, dajte mu tim i spreman je da sa njim uradi sve.

Rednap vjeruje da Madrid može da bude srećan za Sparse, apsolutno otkrovenje dosadašnjeg toka Lige šampiona.

- Ako želimo da dođemo do dobrog rezultata, moramo da budemo mnogo bolji nego za vikend protiv Vigana. Potrebna je opreznost, jer će Real kazniti svaku grešku - istakao je Rednap.

Iskusni menadžer ne može da računa na Stivena Pijenara, a očekuje se da bude spreman i Vilijam Galas.

Real M. - Totenhem

Madrid - Stadion „Santjago Bernabeu”. Kapacitet: 80.354. Sudija: Feliks Brih (Njemačka). Početak u 20.45.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Serhio Ramos, Pepe, Rikardo Karvaljo, Arbeloa - Ćavi Alonso, Kedira - Di Marija, Ozil, Kristijano Ronaldo - Adebajor.

Totenhem (4-4-1-1): Gomeš - Ćorluka, Galas (Doson), Basong, Asu-Ekoto - Lenon, Sandro, Modrić, Bejl - Van der Vart - Krauč.

Bonus video: