"Nisam mogao da dišem, mislio sam da ću da se ugušim": Marselo otkrio pod kakvim je stresom igrao finale

"Nisam mogao da dišem, osjećao sam kao da imam nešto u mojim grudima. Nije to bila nervoza, znam šta je nervoza. Mislio sam da ću da se ugušim od pritiska koji je bio u meni. Sve se to događalo u svlačionici, pred izlazak na zagrijavanje", kazao je Marselo
5030 pregleda 0 komentar(a)
Marselo, Foto: AP
Marselo, Foto: AP

Marselo, as Reala, otkrio je da je uoči finala Lige šampiona 2018. godine, protiv Liverpula, imao ozbiljne psihičke probleme, te da je jedva odigrao utakmicu.

"Nisam mogao da dišem, osjećao sam kao da imam nešto u mojim grudima. Nije to bila nervoza, znam šta je nervoza. Mislio sam da ću da se ugušim od pritiska koji je bio u meni. Sve se to događalo u svlačionici, pred izlazak na zagrijavanje", kazao je Marselo.

Mnogo fudbalera u posljednje vrijeme su otkrili da su u toku karijere imali velike probleme sa anksioznošću, psihičkom nestabilnošću...

Marselo je jedan od njih.

"Sve je počelo noć ranije. Nisam mogao da jedem, da spavam. Mislio sam samo o utakmici. Davno sam prestao da grizem nokte, a imao sam običaj, ali te večeri od njih nije ostalo ništa. Grizao sam ih do krvi", kazao je Marselo.

"Pokušao sam da se smirim, ali nije išlo. Prvi put u životu sam osjetio tako nešto. Govorio sam sebi - polako, već si igrao ovakve mečeve, nema pritiska, ali uzalud...".

Takvo stanje ga je držalo do pred utakmicu...

"I tako sam sjedio u svlačionici, mučio se da udahnem vazduh, ali sam morao da krenem na teren. Izašao sam iz prostorije i rekao sebi: Ako treba da umreš, umri. Međutim, kada sam stupio na travu, kada sam dobio prvu loptu pritisak je stao. Bio sam miran, srećan - znao sam da na terenu ništa ne može da mi se dogodi", rekao je Marselo.

Bonus video: