Njemci nemaju konkurenciju u svjetskom fudbalu

Njemačka u finalu savladala Čile golom Larsa Štindla
1 komentar(a)
Njemačka Kup konfederacija, Foto: Reuters
Njemačka Kup konfederacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2017. 20:12h

Njemačka dominacija je nastavljena, potvrđena je i na Kupu konfederacija zu Rusiji.

Aktuelni svjetski šampion je prvi put u istoriji osvojio takmičenje koje se tradicionalno održava godinu prije Mundijala - u finalu u Sankt Peterburgu je savladan Čile rezultatom 1:0.

Jedini gol dao je Lars Štindl u 20. minutu poslije asistencije Tima Vernera koji je oduzeo loptu na ivici kaznenog prostora neopreznom Marselu Dijasu.

"La Roha" je prije pogotka "elfa" imala tri velike šanse, imala ih je i Njemačka kasnije, ali se rezultat nije promijenio.

Joakim Lev je još jednom odradio vrhunski turnir, jer je u Rusiju poveo uglavnom potencijalne reprezentativce, a izostavio najveće asove poput Ozila, Milera, Krosa, Boatenga, Kedire, Nojera...

Kada se ovom trofeju doda i onaj koji je u petak osvojila mlada reprezentacija Njemačke jasno je kakva je budućnost ovog nacionalnog tima.

Najtrofejnija reprezentacija u Kupu konfederacija je Brazil sa četiri pehara, Francuska ima dva, a po jedan Argentina, Meksiko, Danska i Njemačka.

Julijan Draksler je izabran za najboljeg igrača turnira, a najbolji strijelac je Timo Verner - dao je tri gola, a imao je i dvije asistencije.

Treće mjesto je osvojio Portugal koji je nakon produžetaka bio bolji od Meksika sa 2:1.

Bonus video: