Nula u Sofiji: Crnoj Gori otvoren put ka 2. mjestu!

Ako Crna Gora pobijedi Bugarsku 2. juna, a Švajcarska istog dana izgubi na Vembliju, za matematičku ovjeru drugog mjesta biće dovoljan još samo bod
0 komentar(a)
bugarska, Foto: REUTERS
bugarska, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.03.2011. 19:13h

Bugarska i Švajcarska odigrali su baš po želji Zlatka Kranjčara, crnogorskih reprezentativaca i kompletne crnogorske javnosti - nezanimljivi meč u Sofiji završen je bez golova (0:0) i bez pravih šansi za gol.

Nakon remija na starom zdanju stadiona "Vasil Levski", i Bugarska i Švajcarska su sveli na teoriju šanse da se dočepaju drugog mjesta u grupi, dok Crna Gora ima otvoren put ka baražu.

Realnost ekipa Zlatka Kranjčara sada je borba za poziciju najboljeg drugoplasiranog u svim grupama i direktan plasman na Evropsko prvenstvo, kao i eventualna borba sa Englezima sa prvu poziciju...

"Situacija se drastično komplikuje. Mislim da sada samo čudo može da nas odvede na Evropsko prvenstvo", priznao je popularni "general", salektor Švajcarske Otmar Hicfeld, dok je njegov nekadašnji učenik iz slavnih dana Bajerna zadržao makar trunku optimizma:

"Ne zavisi više ništa od nas, ali borićemo se do kraja", rekao je Lotar Mateus, selektor Bugara.

Ako Crna Gora 2. juna u Podgorici savlada Bugarsku, a Švajcarska istog dana izgubi od Engleza na Vembliju, "hrabrim sokolima" će do kraja kvalifikacija biti potreban samo još bod za matematičku ovjeru druge pozicije.

Nakon četiri odigrana kola Crna Gora je izjednačena sa Engleskom na vrhu, dok Švajcarci i Bugari imaju po šest bodova manje.

Tabela:

1. ENGLESKA 4 3 1 0 9:1 10

2. CRNA GORA 4 3 1 0 3:0 10

3. ŠVAJCARSKA 4 1 1 2 5:5 4

4. BUGARSKA 4 1 1 2 1:5 4

5. VELS 4 0 0 4 1:8 0

Bonus video: