Pakleni finiš Valensije

"Nije ovo baš start koji sam želio. Previše je stresa za prvo kolo", malo je kroz šalu rekao trener „slijepih miševa” Unai Emeri
0 komentar(a)
Valensija, Foto: Beta/AP
Valensija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.08.2011. 21:12h

Španski fudbal je krenuo, a Valensija se potrudila da već u prvom kolu svojim navijačima priredi triler - nakon mnogo preokreta na „Mestalji” je pao Rasing (4:3).

Bila je to luda noć za Roberta Soldada, koji je postigao čak četiri gola. Na kraju je, ipak, morao da se zadovolji "samo" het-trikom, jer je jednom pogodio i svoju mrežu.

Ipak, nakon što je sa dva gola u 88. i 90. minutu lansirao svoj tim ka trijumfu, znalo se da je heroj samo jedan, „Mestalja” je proključala...

"Nije ovo baš start koji sam želio. Previše je stresa za prvo kolo", malo je kroz šalu rekao trener „slijepih miševa” Unai Emeri.

A stresa je za njega bilo zaista puno, jer je Valensija prvo povela (naravno, golom Soldada), a onda dozvolila da gleda u oči porazu (u 56. minutu je bilo 1:3).

Novajlija iz Lila Adil Rami je vratio nadu, a onda se u finišu raspucao „vojnik” (Soldado na španskom jeziku znači baš to) i stvar je bila gotova.

Real kreće sjutra protiv Saragose na „La Romaredi”, dok Barselona igra prekosjutra protiv Viljareala.

Sosijedad je osvojio tri boda u Hihonu protiv Sportinga (2:1).

Betis je na otvaranju slavio u gostima protiv Granade, a junak trijumfa bio je Kastro koji je pogodio dva minuta prije kraja.

Rezultati

Granada - Betis 0:1

Kastro 88.

Valensija - Rasing 4:3

Soldado 2, 88, 90, Rami 58 - Soldado (autogol) 7, Akosta 14, Gonzales 56.

Sporting Hihon - Sosijedad 1:2

De las Kuevas (penal) 68 - Agireče 35, 65.

Sjutra

Atletiko Madrid - Osasuna

Atletik B. - Rajo Valjekano

Hetafe - Levante

Majorka - Espanjol

Saragosa - Real Madrid

Sevilja - Malaga

Ponedjeljak

Barselona - Viljareal.

Bonus video: