Pipita: Maksimalno smo Iskoristili promaju u odbrani Totenhema

Pipita je peti igrač Juventusa sa 10 i više golova u Ligi šampiona. Postigao je 10, a ispred su Pavel Nedved (11), Pipo Inzagi (17), David Trezege (33) i Alesandro Del Pjero (42).
98 pregleda 0 komentar(a)
Iguain, Foto: Reuters
Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2018. 17:24h

Juventus je herojskom igrom uspio da preokretom na "Vembliju" savlada Totenhem (2:1) i plasira se u četvrtfinale Lige šampiona. Golman Bufon, nevjerovatni komandant odbrane Kjelini i Argentinac Gonsalo Pipita Iguain bili su heroji Stare dame.

Pipita je sa dva dodira klase u samo 169 sekundi preokrenuo utakmicu u korist Juvea.

"Bilo je teško jer je Totenhem izuzetno agresivna i angažovana.., ma sjajna ekipa. Ipak, mi smo znali da i Totenhem, kao i sve engleske ekipe imaju rupu u odbrani i maksimalno smo je iskoristili", kazao je Pipita.

Sjajni napadač je jednu od utakmica života odigrao nakon samo treninga i po odrađenog sa saigračima, pošto je zbog povrede stopala u utakmici sa Torinom, neposredno nakon prve utakmice sa Totenhemom (2:2), njegov nastup na "Vembliju" bio pod velikim znakom pitanja,

"Hvala medicinskim radnicima, koji su me uspjeli tako brzo oporaviti ali i mojoj djevojci na podršci tokom tog po mene neizvjesnog i teškog perioda. Ponosan sam na saigrače, jer napraviti preokret na "Vembliju" nije mala stvar", zaključio je Iguain.

On je u prvom meču sa Totenhemom postigao oba gola za svoj tim a sinoć je nakon gola manirom velikog majstora "lansirao" zemljaka Dibalu oči u oči sa Ljorisom. Njegov zemljak je bio neumoljiv, ali fudbalski stručnjaci smatraju da je pobjeda na "Vembliju" remek djelo trenera Stare dame.

Alegri je iz špica napada vratio Iguana i dao mu ulogu "lažne devetke". Iguain je odgovorio sa 20 odsto više presječenih lopti, golom i asistencijom iz te pozicije, pokazala je statistika utakmice na "Vembliju"

Bonus video: